digitális üdvözlés

2019.12.27. 17:58

Egyre inkább online köszöntjük fel egymást karácsonykor

Több mint duplájára nőtt az idei karácsonyi időszakban a mobilinternet-forgalom a Magyar Telekomnál a tavaly karácsonyi időszakhoz képest – közölte a társaság.

Forrás: Shutterstock

Emlékeztettek, hogy már tavaly december 24. és 26. között is 70 százalékkal nőtt a cég mobilinternet-forgalma az előző év hasonló időszakához képest. Ez azt jelenti, hogy

évről évre egyre többen választják a karácsonyi jókívánságokhoz is okostelefonjukon vagy tabletjükön a különféle internetes üzenetküldési formákat, például az elektronikus levelet, a chat-et és a közösségi oldalakon elhelyezett posztokat.

A közlemény szerint mindhárom ünnepnapon nagyobb volt a forgalom, mint az átlag hétköznapokon, de 25-én és 26-án mobilneteztek a legtöbbet az emberek.

Ugyanakkor még mindig sokan választják a hagyományos SMS formátumot a karácsonyi jókívánságok eljuttatásához, bár számuk évente 5-15 százalékkal csökken. Míg 2017-ben 6,3 millió, 2018-ban pedig 6 millió SMS üzenetet küldtek a Telekom ügyfelek rokonaiknak, ismerőseiknek az ünnepek alatt, addig az idén alig több mint 5,1 milliót – ismerteti a társaság közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!