A neve: Origin

2020.01.27. 08:10

Már kormánykerék sincs ebben az önvezető autóban

A General Motors (GM) Cruise már be is mutatta a kocsit, amelyben csak utas lesz, esély sincs vezetni.

Forrás: GM Cruise

Még persze számos engedélyezési eljáráson kell átesnie, hogy az utakra mehessen a GM önvezető autós részlegének, a Cruise-nak a futurisztikus kocsija, ami

teljesen felszámolja a vezetőt, még kormánykerék sincs benne.

A General Motors amúgy nem magáncélú felhasználásra gondol az MIT Technology Review szerint.

Fotó: GM Cruise

A jövő – közeljövő? – autójának adatai és képei a Cruise oldalán láthatók.

Az autó igen tágas, köszönhetően többek között a kormánykerék említett hiányának. Sebességváltó, meg pedálok sem vesznek el a belső térből, amibe a hat utas kóddal tud bejutni.

Fotó: GM Cruise

Bár a Cruise azt állítja, hogy „a közeljövőben” indul az Origin tesztelése San Francisco utcáin, azért nehéz elhinni, hogy egyhamar látható lesz közúti forgalomban. Már 2018-ban kért a cég engedélyt utcai tesztelésre – és akkor nem kapta meg. Egyelőre azt sem lehet tudni, hogy hányat terveznek gyártani.

Pedig a GM-nek bizonyítania kell, hogy a szuperautó szoftverei és érzékelői biztonságosan képesek navigálni az összetett nagyvárosi közlekedés feltételei közepette.

Erős a verseny, a Waymo már teszteli a teljesen vezető nélküli minibuszait Phoenix, Arizona útjain és a Ford is közölte, jövőre önvezető taxiszolgáltatást indít Austinban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!