Átlagosan 3600 Ft

2019.08.26. 17:32

Az online adakozók főként gyermekeket és betegeket segítenek

Már 23 szervezetet lehet támogatni a Díjnet független e-számlakezelési szolgáltatónál.

Eddig tizennyolc szervezetnek lehetett adományozni a Díjnet felületén, augusztustól pedig újabb ötnek.

Alkalmanként átlagosan 3600 forinttal segítik az alapítványokat az online adakozók.

A Díjnet több mint 700 ezer felhasználója tavaly november óta tud interneten adakozni. Mint az adományozási szokásokról készült, több mint kétezer adományt feldolgozó elemzés alapján kiderült, elsősorban a gyermekeket támogató szervezeteket segítik átlagosan 3800 forinttal.

Honnét jön a legtöbb adomány?

Ez némileg alacsonyabb, ha a más célokért dolgozó – például betegeket vagy állatokat segítő – szervezeteknek küldött összegeket is vizsgáljuk, ekkor 3600 forintot tesz ki egy támogatás.

A vizsgált adományok közül a legmagasabb összegű 50 ezer forint volt az e-számlakezelési platformon. A legtöbb adomány decemberben érkezett, a legaktívabb támogatók pedig a fővárosiak és a Pest megyeiek.

A Díjneten eddig elérhető 18 alapítvány közül a legtöbben és legnagyobb összegben

az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványát, a Bátor Tábor Alapítványt és a Bethesda Kórház Alapítványt

segítették, valamint jelentős támogatást kapott az Alapítvány a Budapesti Állatkertért is. A legnagyobb átlagos értékű adományokat az Igazgyöngy Alapítvány kapta.

Augusztus közepe óta öt újabb szervezetnek lehet adományozni a Díjneten: ezek az Amnesty International Magyarország, az Autistic Art Közhasznú Alapítvány az Autista Lakóotthonokért, a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány, a Technológiai Oktatásért Alapítvány és a Transparency International Magyarország Alapítvány.

Átlátható rendszert kínálnak a jótékonykodóknak

A Díjnet az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületével együttműködve biztosítja a transzparens támogatás lehetőségét felhasználóinak, akik a fizetési platformon egyszerűen, bankkártyájuk segítségével jótékonykodhatnak. Ezt megtehetik a Díjnet által felajánlott címletekkel (1000, 2000, 5000, 10 000 forint), vagy egyedi, legalább 1000 forintnyi összeggel is. A tapasztalatok szerint a támogatók nagy többsége az előre felajánlott címletek közül választ.

A támogatásról a Díjnet okiratot állít ki ügyfelei számára, továbbá lehetőséget biztosít a jótékonykodóknak arra, hogy korábbi adományaikat visszakereshessék a rendszerben. Az adományozók feliratkozhatnak az általuk támogatott alapítványok hírleveleire is, így figyelemmel követhetik a támogatott szervezet munkáját.

Természetesen a jótékonykodásban a Díjnet is részt vesz: félévente szavazást indít közösségi oldalának követői között, és a legnépszerűbbnek választott alapítványnak 100 ezer forintot ad.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!