Top 5

2020.02.13. 15:11

A világ legnagyobb okostelefon-gyártója így uralja a piacot

Míg a szervezők latolgatták, hogy megtartsák-e az idei MWC-t, a koreai okostelefon-gyártó kicsomagolta legújabb készülékeit.

Forrás: Shutterstock

A világ egyik, ha nem „a” legnagyobb csúcstechnológiai rendezvényét, a barcelonai Mobile World Congresst (MWC) szervező GSMA végül is lefújta. Közleményükben tudatták, hogy a koronavírus terjedésével kapcsolatos aggodalmak miatt idén elmarad az esemény.

A Samsung azonban még kedden, jó távol Barcelonától megtartotta nagyszabású bemutatóját az alább látható egyórás showműsor keretében.

A koreai gyártó a San Francisco-i „kicsomagoló” rendezvényen bemutatta zászlóshajó telefonjainak új sorozatát, a Galaxy S20-at, valamint az új összecsukható okostelefonját, a Galaxy Z Flip-et.

Az S10-ről az S20-ra történő ugrással a Samsung új csúcskészüléke három változatban érkezik: S20, S20 + és S20 Ultra. Mindhárom modell támogatja az 5G-t, és lenyűgöző kamera-specifikációkat kínál – ez az a terület, amelyben a felhasználók talán a legjobban várják a fejlődést az okostelefonoktól.

Azért nem annyira igyekeznek mindenben kielégíteni a vevők igényeit: a tavalyi Galaxy Note 10 nyomában járva a Galaxy S20 sorozat nem rendelkezik fejhallgató-csatlakozóval, tehát az lassan múlttá enyészik – ahogy az Apple még 2016-ban jó előre megmondta.

Ahogy a Statista lenti ábra mutatja, a Samsung továbbra is vezet az okostelefonok piacán, bár a Huawei igyekszik fokozatosan felzárkózni. Az IDC szerint a Samsung tavaly 296 millió okostelefont szállított, ez alig több a 2018-as 292 milliónál.

Infographic: Samsung Tops Stagnant Smartphone Market | Statista

A Huawei 241 millió darabot tolt a piacra, felülmúlva az Apple tavalyi 191 milliós teljesítményét. Az öt legjobb közé került a kínai Xiaomi és a szintén kínai OPPO is, amelyek 2019-ben 126, illetve 114 millió darabot szállítottak.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!