Kezdő tiktokolók

2021.08.13. 14:59

A tizenéveseket akarja védeni új funkcióival a TikTok

Sokan aggódnak, hogy az egyre népszerűbb közösségi oldal veszélyezteti a tinédzserek magánéletét és lelki egészségét.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az új biztonsági funkciók a legfiatalabbak védelmét akarják szolgálni.

A szigorítással a 16, vagy 17 éves felhasználóknak csak azután lehet majd közvetlenül üzeneteket küldeni, ha ők maguk, kézzel beállították, hogy kik az ismerősek, akik írhatnak nekik. Jelenleg ugyanis alapbeállításban „Barátok”-ra van beállítva a kezdő tiktokolók profilja, ami azt jelenti, hogy ma technikai gátja sincs annak, hogy

bárki ismeretlen „ráírjon” a gyerekre, s tetszőleges gondolatokkal keresse meg.

A TikTok a 16 alattiaknak immáron egységesen letiltja az üzeneteket: más kérdés, hogy miként tudják majd kiszűrni, hogy az ifjú tiktokoló hány éves is valójában.

@sheastoneePOV: TW ⚠️ a young teen living with depressi0n. #fyp #foryou #foryoupage #viral #mentalhealth (not me)♬ Hayd – Changes – hayd

A szoftver nem fogja engedélyezni, hogy a 13-15 évesek este kilenc, a 16-17 évesek pedig tíz után push értesítéseket kapjanak. Mint ismert, a push értesítések a mobilon akkor is megjelennek, ha a felhasználója el sem indította a programot (feltéve, hogy internetes kapcsolata van).

A Tiktok – akarják vagy sem – az első videójuk közzététele előtt a 16 évnél is fiatalabb felhasználók elé fog tolni egy pop up videót, ami az adatvédelmi beállítások hasznosságáról szól.

A videó letöltéseket egységesen letiltják a 16 év alattiak számára.

Nem a TikTok az egyetlen, több közösségi médiaoldal szigorított biztonsági feltételein a tizenévesek védelmére.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!