Nálunk is kapható lesz

2019.06.25. 18:05

A legrosszabb pillanatban jött jó okostelefon

Éppen akkor mutatták be, amikor az amerikai-kínai okostelefonos kereskedelmi háború eldurvult. Sokan azt hitték, végleg léket kapott.

Számos elemző még azon is csodálkozott, hogy egyáltalán megtartották a Honor 20 bemutatóját. Az egyébként kiválónak tűnő, nálunk itt ismertetett okostelefonnak a mai napig az ára sem derült ki – a hazai még ma sem ismert.

Mi több, eddig azt sem lehetett biztosan tudni, hogy egyáltalán Androiddal jön-e.

Ehhez képest a Honor 20 augusztusban Magyarországra is megérkezik, Androiddal

Kínában 14 nap alatt egymilliót értékesítettek belőle, az árusítás további ázsiai és európai országokban folytatódik.

Júniusban többek között Oroszországban, Indiában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Olaszországban, Németországban és Lengyelországban startol az értékesítés. A nyáron további országokban, így augusztusban Magyarországon is elérhetővé válik.

Figyelemre méltó üzenet – vagy meglehet, csak véletlen –, hogy a most beígért 20-as nem a csúcs-csúcskészülék, s a gyártó közleményében nem említik a drágábbik prémiumkészüléket, a 20 Pro-t.

(Lehet találgatni: talán a saját operációs rendszer debütálására tartogatják?)

Amúgy remek darab

Többdimenziós, dinamikus-holografikus üvegből készült hátlapján található a quad kamerarendszer 48 MP-es, f1.8 rekesznyílású főkamerával.

A 16 MP-es kamera ultraszéles 117 fokos látószöggel bír, a makro objektív segítségével pedig fotónk alanyát akár 4 cm-es távolságból is megörökíthetjük. Mindezt 2 MP-es mélységérzékelő kamera támogatja a bokeh fényképekért.

Bátraké a Honor

A 6,26 hüvelykes All-View kijelző (2340 x 1080 px) az előlap közel 91,7%-át tölti ki, az előlapon található 32 MP-es, kijelzőbe épített szelfikamera működését pedig mesterséges intelligencia támogatja. A készülékház jobb oldalán található ujjlenyomat-olvasó praktikus feloldást biztosít.

Átlagos, 3750 mAh-s akkumulátorral és Kirin 980 AI lapkakészlettel érkezik, melyben a duál NPU (neurális feldolgozó egység) és duál ISP (képfeldolgozó) még emelik a 48MP-es kamera képességeit. A processzor a kamera mellett a GPU Turbo 3.0 teljes képkockás játékélményt is támogatja.

A bátrak, vagyis az amerikai – Huawei/Honor háborúskodás valamilyen kedvező megoldásában bizakodók nyerhetnek a készülékkel.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!