Járvány

2020.02.28. 10:10

A Facebook is meghátrált a vírus elől

A tech iparágból nem a közösségi óriásvállalat az első, amelyik lemondja éves rendezvényét.

New York, 2019. október 25. Mark Zuckerberg, a Facebook internetes közösségi portál társalapítója és elnök-vezérigazgatója beszél az oldal újdonságáról, a News Tab hírszolgáltatásról New Yorkban 2019. október 25-én. A Facebook fizetni fog néhány felkért, illetve vele együttmûködõ médiavállalatnak, hogy adják át a cikkeik fõcímét, valamint azok kivonatos összefoglalóját, amelyek a közösségi oldalon egy új fül alatt megjelennek. A Top News fület nem algoritmus, hanem élõ szerkesztõk fogják szerkeszteni. Együttmûködõ partnerek többek között a Wall Street Journal, a Washington Post, BuzzFeed News, Business Insider, NBC, USA Today és a Los Angeles Times. MTI/AP/Mark Lennihan

Forrás: MTI / AP

Fotó: Mark Lennihan

A Facebook hivatalos blogbejegyzésében törölte éves F8 fejlesztési konferenciáját a járvány miatt.

A tavalyi értekezletre mintegy ötezren érkeztek szerte a világból. Az ideire május 5-6. került volna sor a kaliforniai San Joséban. A cég átmenetileg korlátozza is alkalmazottai üzleti útját a ragálytól leginkább sújtott Kínába, Dél-Koreába és Olaszországba.

Nem a Facebook az egyetlen, sorra maradnak el a tech rendezvények

Az F8-as csak a legutóbb törölt nagy esemény. A Facebook videókkal, élő, streaming közvetítésekkel próbálja pótolni az alkalmat, ahogy a Huawei is – bár meglepő módon Barcelonából – online tájékoztatón mutatta be legújabb készülékeit.

Konstantinos Papamiltiadis, a Facebook fejlesztési igazgatója, a konferencia lemondását magyarázó blogbejegyzésben kijelentette, hogy „prioritásként kell kezelnünk fejlesztői partnereink, alkalmazottaink és mindenkinek az egészségét és biztonságát, akik az F8-on dolgoznak”.

A koronavírus kitörése miatt február elején mondták le a barcelonai Mobile World Congresst (MWC).

A következő „áldozat” a San Franciscóban március 16–20. között megrendezésre kerülő Game Developers Conference (GDC) lehet. Bár ezt még nem törölték, számos nagyvállalat – köztük a Unity, a Sony, az Electronic Arts, a Facebook, a Kojima Productions és a Microsoft Game Stack – a koronavírus keltette félelmek miatt már bejelentette távolmaradását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!