Digitália

2023.03.08. 05:00

Mától kapható a Leica kamerás Xiaomi 13

A Xiaomi 13 és a Xiaomi 13 Pro kamerája a hardvertől a képalkotásért felelős UI/UX designig a Leicával közösen készült. Mindkét készüléket egy három Leica-lencséből álló kamerarendszerrel látták el.

Forrás: Xiaomi

A Xiaomi 13 Pro Leica Vario-Summicron 1:19-2.2/14-75 ASPH kamerarendszere 14-től 75 milliméterig tartó gyújtótávolságot fog át:

egy ultranagy, 1 hüvelykes IMX989 szenzorral ellátott 23 milliméteres, nagylátószögű főkamera, egy 75 milliméteres lebegő teleobjektív kamera, és egy 14 milliméteres ultraszéles látószögű kamera alkotja.

Az IMX989 szenzor a Xiaomi 12S Ultra telefonon mutatkozott be először, és a legnagyobb szenzor, amit valaha okostelefonba beépítettek. Ez a hatalmas érzékelő a nagy dinamikatartománynak, a kiváló fényrögzítési képességeknek és rövid válaszidőnek is köszönhetően rendkívül színgazdag és éles, a textúrákat és az apró részleteket kiemelő felvételek készítését teszi lehetővé. A DSLR-kamerákra jellemző fókuszáláskor az okostelefon új, 75 milliméteres teleobjektíve jól kihasználja a lencse lebegését, ezzel ér el a 10 centimétertől a végtelenig tartó fókusztávolságot – vagyis a kamerával gyönyörű portrékat és a közelképeket lehet fotózni.

 

A Xiaomi 13 optikai zoomja 0,6 -és 3,2-szeres nagyítási tartományban mozog, és ez a készülék is rendelkezik a 75 milliméteres teleobjektív lencsével.

Nagyon sok beállítási lehetőség áll a rendelkezésére a lelkes amatőrnek vagy profi fotográfusnak, aki a Xiaomi 13 és a Xiaomi 13 Pro készülékekkel akar képeket készíteni. A mesterlencse köré épülő rendszer és a szoftverképességek nagy fókusztávolságot és mélységélességet tesznek lehetővé, aminek a portréfotózáskor lehet igazán hasznát venni. A felhasználók kétféle fényképezési stílus, a Leica Authentic Look és a Leica Vibrant Look közül választhatnak. Ezek a színhelyesség és a szaturáció tekintetében adnak lehetőséget a különleges esztétikai szempontok érvényesítésére. Az olyan könnyen elérhető UI funkciók, mint a Leica Filters, a Leica vízjel és a Leica klasszikus zárkioldó hangeffektus, még élvezetesebbé teszik a fotózást.

A Xiaomi Imaging Engine-nek köszönhetően ezek a mobilok rendelkeznek az összes Xiaomi csúcsmodell közül a legnagyobb számítási kapacitással a fotózás terén. Nemcsak a képrögzítés sebessége lett nagyobb: a készülék már képes automatikusan is ráfókuszálni bizonyos tárgyakra a Xiaomi ProFocus segítségével, ami még tovább fokozza a felhasználói élményt.

Az elkészült felvételeket tovább lehet finomítani, ugyanis a pro-mode-ban mindkét készüléken lehetséges utólagos manuális módosításokat elvégezni a képeken. A Xiaomi 13 Pro támogatja az Adobe által létrehozott 10-Bites RAW DNG kamera- és színprofilokat, így a profik az Adobe Photoshopban és az Adobe Lightroomban könnyedén tovább szerkeszthetik a felvételeiket.

Mindkét készülék kínál egy, a professzionális szintnek megfelelő videós eszközt, a Create in Dolby Visiont, amellyel a színek még élénkebbek, a kontrasztok még élesebbek és a részletek még inkább kivehetőek a képeken. A kamera képes 4K felbontásban, éjszakai megvilágításban is videókat rögzíteni, a jobb képminőség érdekében pedig HyperOIS képstabilizációt is alkalmaz.

A készülékeket az iparág vezető mobil platformja, a Snapdragon 8 Gen 2 hajtja

 

A grafikus feladatok végrehajtásáról a GPU processzor gondoskodik, amelynek teljesítménye és energiahatékonysága 42, illetve 49 százalékkal múlja felül előző generációs társáét. 
A Wi-Fi 7 csatlakozást is támogatják a Qualcomm FastConnect 7800 Mobile Connectivity System-en keresztül. A Xiaomi 13 Pro-ban megtalálható High Band Simultaneous (HBS) Multi-Link technológia lehetővé teszi, hogy egyszerre több készülékhez is csatlakozzon a telefon 5GHz-es és 6GHz-es sávon, továbbá 5,8 Gbps-ig képes az ultra nagy sebességű kapcsolatra is, alacsony késleltetési idő és kiváló hálózati képességek mellett. A Xiaomi 13 ugyanakkor Dual Band Simultaneous (DBS) Multi-Link képességeket kínál, legnagyobb letöltési sebessége pedig 3,6 Gbps.

A készülékeket Xiaomi Surge akkumulátorkezelő rendszerrel látták el, amely a Xiaomi saját-fejlesztésű Surge töltőchipjét használja a nagyobb élettartam és a jobb felhasználói élmény érdekében. A Xiaomi 13 akkumulátora 4,500 mAh kapacitással bír, az energiasűrűsége viszont a legnagyobb ebben a kategóriában, vagyis az egésznapos üzemidőt könnyedén teljesíti. A készülék támogatja a 67W vezetékes és az 50W vezeték nélküli gyorstöltést. A Xiaomi 13 Pro akkumulátora még ennél is nagyobb, 4,820 mAh-s kapacitású, a 120W HyperCharge pedig 19 perc alatt 100%-ra tölti a telefont.

Március 8-tól a 13 Pro két színben (Ceramic Black, Ceramic White), és egy tárhelyváltozatban lesz elérhető, 12GB+256GB, ára 524.990 Ft. A Xiaomi 13 két színben (Black, Flora Green), és egy tárhelyváltozatban lesz elérhető: 8GB+256GB –  ára 389.990 Ft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!