Meta védelem

2022.09.15. 18:00

Már a magyar felhasználóknak is elérhető a szülői felügyeleti funkció az Instagramon

A már hazánkban is elérhető eszköz többek közt lehetővé teszi a szülőknek, hogy az Instagramon limiteket és szüneteket állítsanak be gyermekeiknek. Az új funkció használatához frissíteni kellhet az Instagram applikációt.

Forrás: Shutterstock

A Meta által bevezetett fejlesztés az Instagram szülői felügyeleti funkciója. Ez az eszköz lehetővé teszi a szülők számára, hogy az Instagramon napi vagy heti időlimiteket és ütemezett szüneteket állítsanak be gyermekeik számára. A Családi központon szakértők által támogatott tartalmak is elérhetők, amelyek segítenek a tizenéves gyerekeknek és szüleiknek eligazodni a digitális világban.

Az Egyesült Államokhoz és néhány más országhoz hasonlóan szeptember 15-től a Családi központ lehetővé teszi a szülők (vagy gondviselők) számára, hogy tizenéves gyermekeiknek meghívót küldjenek a fiókjuk felügyeletére, vagy elfogadják a gyermekeik erre vonatkozó meghívását.

Miután megkapták a szükséges jogosultságokat a felügyeleti funkció használatára, a szülők

ellenőrizhetik, hogy tizenéves gyermekük naponta mennyi időt tölt az Instagramon: beállíthatnak konkrét napközbeni vagy heti időpontokat, amikor korlátozni szeretnék tinédzserük Instagram-használatát, és a nap folyamán meghatározott időpontokra szüneteket is beiktathatnak.

 
 
 

A Meta szerint az időkorlátok közös beállításával segíthetnek a gyerekeknek jobban beosztani az idejüket. Az új Tarts szünetet! funkció emlékezteti a gyerekeket, hogy iktassanak be egy kis szünetet, ha már egy bizonyos ideje görgetik az Instagramon a Reels-videókat.

Az új eszköznek köszönhetően a szülők azt is láthatják, hogy tinédzserük kiket követ, és kik követik őket, illetve értesítést kaphatnak arról, ha gyermekük jelentett egy fiókot vagy posztot – beleértve azt is, hogy kit és milyen típusú tartalmat jelentett. Emellett a Családi központban a szülők cikkeket, útmutatókat és szakértőktől származó tippeket találhatnak olyan témákban, amelyek segítik a tizenéves gyermekek pozitív online élményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!