Járványhatás

2022.06.03. 16:46

Egyszerűbben indíthatunk videóhívást a Messengerben

Láthatóbbá válik a videócsevegési funkció a Messengeren belül.

Nagyot nőtt a Messenger videócsevegésének népszerűsége a koronavírus-járvány hatására, ráadásul a funkciót megszokott felhasználók a korlátozásoktól mentes jelenlegi időszakban sem feledkeztek meg róla, a 2020 eleji időszakhoz képest 40 százalékkal több, napi bő 300 millió hang- és videóhívást indítanak - írja az Origo.

A folyamatos népszerűség miatt a Meta most láthatóbbá teszi a Messenger videócsevegési funkcióját, a mobilos alkalmazás alsó navigációs sávjára negyedik elemként felkerül a hívások fül. Ezzel egyrészt láthatóbbá válik a funkció, másrészt felgyorsul a videóhívások indítása: a fülre átlépve és a kívánt kontaktot megkeresve egy koppintással kezdeményezhető a videócsevegés, nem kell emiatt először egy meglévő szöveges chatelésbe belépni.

A Meta tájékoztatása szerint az új hívások fül iOS-en már világszerte elérhető, míg az androidos mobilozók a következő hetekben kapják majd meg.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!