Képre hangolva

2022.01.26. 15:22

A kamera mindenek felett: ideért a Huawei P50 és a P50 Pocket

Megújult kamerarendszerrel, strapabíró belsővel és kompakt kialakítással debütál a P-széria Magyarországon.

Ma bemutatta a Huawei a P sorozat legújabb okostelefonjait Magyarországon – a P50 Pro-t és az összehajtható P50 Pocketet. A P50 Pro kamerarendszere teljesen megújult és továbbfejlesztették a képalkotó szoftvereket is, a készülékkel így még élethűbb és részletgazdagabb, kiváló fényképek készíthetők. A P50 Pocket az eleganciát és a praktikumot ötvözi könnyedén összecsukható kialakításával, megújult kamerarendszerével.

 

Letisztult, elegáns dizájn

 

A Huawei P sorozata mindig a csúcsminőséget képviselte nemcsak a fényképezés, hanem a dizájn és a teljesítmény tekintetében is. Ennek megfelelően a P50 Pro-t elődjénél nagyobb képernyővel szerelték fel, miközben könnyebb és vékonyabb, így kényelmesen elfér a tenyérben. Hajlított üveg kijelzője a teljes P3 széles színskálát és akár 1,07 milliárd szín megjelenítését is támogatja.

 

100x-os zoom

 

A Huawei teljesen új kamerarendszert épített a P50 Pro-ba. A Dual-Matrix duplagyűrűs kamerarendszer egy RGB kamerát, egy monokróm kamerát és egy többspektrumú érzékelőt is tartalmaz. A valóságot élethűen visszaadó fényképezésért a forradalmi Huawei XD Optics és az XD Fusion Pro továbbfejlesztett megoldásai felelnek. A Huawei XD Optics az iparág első olyan átfogó képjel-helyreállító rendszere, amely számítások alapján javítja az optikai hibákat a finom részletek reprodukálása érdekében, és a képinformáció akár 25 százalékát is visszaállítja.

 

A P40 sorozat szuperfelbontású képmotorja szintén jelentős frissítésen esett át: az XD Fusion Pro Engine technológia új Szuper színszűrő rendszer, True-Chroma Image Engine technológiát és Szuper HDR technológiát használ a részletek, a színek és a dinamikatartomány jelentős javítása érdekében. A szenzor a teljes fényspektrumot olvassa, és jobb színpontossággal a színspektrum 50 százalékkal nagyobb részét azonosítja. Így olyan képeket hoz létre, amelyek valóban az emberi szem által látottakat tükrözik.

 

A P50 Pro True-Chroma kamerája a fő kamera fényfelvételét javítja, ezáltal a képek tisztábbak, gyenge megvilágítás esetén világosabbak és részletesebbek lesznek. A csoportképeken a felhasználók ráközelíthetnek az egyes alakokra, és továbbra is éles részleteket és textúrákat láthatnak minden személyen. A Szuper HDR technológia, optimalizálja a fényt és az árnyékot, ezáltal gazdagabb textúrákat és hangsúlyosabb rétegeket hoz létre.

 

A HUAWEI P50 Pro-t egy, akár 100-szoros zoomolásra képes periszkópos kamerával, egy ultraszéles látószögű kamerával és képstabilizátorral is felszerelték, így a felhasználó könnyedén készíthet stabil, nagy felbontású fényképeket kis tárgyakról vagy távoli tárgyakról, miközben a készüléket a kezében tartja.

 

A HUAWEI P50 Pro-val a teljes fókusztartományban készíthető 4K videofelvétel. A vadonatúj AIS Pro képstabilizáló megoldás segítségével a felhasználók a kezükből is könnyen rögzíthetnek videókat, még nagyítás esetén is.

A P50 Pro-n EMUI 12 felhasználói felületet fut, melynek minimalista dizájnja egyszerű feketét, fehéret és kéket használ elsődleges színekként, így letisztult és elegáns megjelenést eredményez. Az EMUI 12 továbbfejlesztett vezérlőpultja segít egyszerűen összekapcsolni a készüléket más eszközökkel.

 

Teljesítményéért a Snapdragon 888 4G, egy 5 nm-es zászlóshajó SoC felel. A készülék 66 W-os vezetékes és 50 W-os vezeték nélküli Huawei SuperCharge technológiával tölthető. A P50 Pro 4360 mAh-s akkumulátorkapacitással rendelkezik, amely hosszú akkumulátor-üzemidőt biztosít, ráadásul az akkumulátor állapota még három év használat után is legalább 90 százalékos marad.

 

A készülék a Huawei egyedülálló megosztott technológiáját használja, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy okostelefonjukat személyi számítógépek flash meghajtójává alakítsák.

 

Az okostelefont kettős sztereó hangszóróval szerelték fel, így biztosítja az erőteljes, sokoldalú hangzást, akár játék, akár videózás közben. IP68-as por- és vízálló minősítéssel rendelkezik.

 

P50 Pocket

 

A vállalat másik újdonsága, a kompakt, összecsukható, művészi formába öntött P50 Pocket ötvözi a közelmúlt innovációit a technológia és a formatervezés terén. A középen elhelyezett csuklópántnak köszönhetően az okostelefon szimmetrikusan összecsukható, amelyet a Huawei exkluzív többdimenziós zsanér szerkezete tesz lehetővé.

A P50 Pocket hihetetlenül vékony, összecsukva mindössze 15,2 mm, nyitott állapotban pedig 7,2 mm. A jobb élmény érdekében a felhasználók két független képernyőt használhatnak: egy főképernyőt belül és egy fedlapi kijelzőt kívül. A főképernyő 6,9 hüvelykes, rugalmas OLED-képernyő 21:9-es képaránnyal, 442 ppi-s pixelsűrűséggel, 1,07 milliárd színnel és a P3 színskála támogatásával a hű színvisszaadás érdekében, amely moziszerű megtekintési élményt biztosít. A fedőlapon sokféle információ látható, és zenék kezelésére, a naptár ellenőrzésére, valamint fényképek vagy videók készítésére és értesítések kezelésére is használható.

 

A mobilfotózás lehetőségeinek kiaknázása

 

A P50 Pocket fedőlapja a P50 sorozat jellegzetes duplagyűrűs kialakítását követi, az egyik gyűrű a kamerákat tartalmazza, míg a másik az okos kijelzőt. A személyre szabható okos kijelzőn láthatók az értesítések, illetve ennek segítségével a felhasználók gyorsan és egyszerűen hozzáférhetnek sokféle szolgáltatáshoz anélkül, hogy ki kellene nyitniuk az eszközt. A tartalom és a szolgáltatások zökkenőmentesen áramlanak a belső és a külső képernyők között, és a felhasználók akár a fedőlapon található okoskijelzővel is használhatják a kamerát.

 

A P50 Pocket-et – a P50 Pro képalkotó technológiai alapjaira tervezett – teljesen új, ultraspektrum kamerarendszerrel szerelték fel: tartalmaz egy 40 megapixeles True-Chroma kamerát, egy 13 megapixeles ultraszéles látószögű kamerát, valamint egy 32 megapixeles ultraspektrum kamerát, valamint egy 10 csatornás többspektrumú érzékelőt és egy ultraspektrum megvilágítót.

 

A P50 Pocket hátlapi kamerája szelfi-algoritmusokat használ annak érdekében, hogy a nem ideális háttérvilágítású vagy gyenge fényviszonyok között készült portrék részletgazdag, természetes megjelenésű felvételek legyenek. A P50 Pocket ultraspektrum kamerája nagy teljesítményű hardvert és szoftvert, valamint a teljes P3 színskála több mint 2000 színének finomhangolását egyesíti, ezáltal a felhasználók valósághű képeket készíthetnek vele. Az ultraszéles látószögű kamera 120 fokos látómezővel rendelkezik, így gyönyörű panorámaképek és kifogástalan tisztaságú makrófotók rögzíthetők vele. Az Ultra Spectrum Fluorescence Photography funkció segítségével a készülék olyan tartalmakat és részleteket is rögzít, amelyeket az emberi szem nem képes meglátni, így a felhasználók felvételeiken felfedhetik a korábban nem látható mintákat is.

A P50 Pocket szintén Snapdragon 888 4G lapkakészlettel érkezik, valamint 4000 mAh-s akkumulátorral, amely támogatja a 40 W-os Huawei gyorstöltést a könnyű, nagy sebességű feltöltéshez. Az okostelefonban debütál a Super Privacy mód is, amely a készülék összecsukott állapotában automatikusan letiltja a kamerákat, a mikrofont és a helymeghatározó szolgáltatásokat, majd kihajtáskor újra engedélyezi azokat.

 

A P50 Pocket izgalmas új megoldása a Sunscreen érzékelés, ami a napozók nagy kedvence lehet. A Mirror alkalmazással használható technológia képes megjeleníti a naptej elterjedését a bőrön, így a felhasználók segítségével ellenőrizhetik a fedetlen foltokat, és elkerülhetik a leégést.

 

A P50 Pro két fajta kivitelben lesz kapható, kakaó-arany és fekete-arany (Golden Black) színekben, 449.900 Ft-os  áron lesz elérhető. Akik február 1-20. között előrendelik a készüléket, Huawei Watch GT 3-at kapnak ráadásként.

 

A P50 Pocket fehér színben érkezik, szintén 499.990 Ft-os áron lesz kapható, a február 1-20. között előrendelők FreeBuds Lipstick-et kapnak ajándékba.

 

Mindkét modellverzió elérhető a Huawei hivatalos hazai webáruházában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!