Nyárig piacra dobnák

2021.12.27. 09:20

Olyan mobil közeledik, amelynek a magánszféránk lesz az első

Érdekes rétegmobil lesz az Osom OV1, amelyet az Essential Phone régi fejlesztőgárdája rak össze.

A megbukott Essential Phone mögött álló fejlesztőgárda a jelek szerint nem széledt teljesen szét, hanem egy új készülék piacra dobásán fáradozik (persze más céggel, más márkanévvel). Az Android Police szerint az Osom OV1 piacra dobását készítik elő, ez az androidos mobil a magánszférára koncentrál majd – írja az Origo.

A kanadai gyártó tavaly jött lére, a gárdája pedig Andy Rubin kivételével abból a csapatból állt össze, amely az Essential PH-1-et készítette. Itt viszont a magánszféra lesz az elsődleges, így az appok hozzáféréseiről minden információt megjelenítenek, állítólag százszor többet, mint bármelyik androidos mobil.

Az OV1 közel gyári Androidot futtat majd, Qualcomm chipet kap, két hátlapi kamerával és hátsó ujjlenyomat-olvasóval. Vagyis valóban nem a hardveren és a prémium funkciókon lesz a hangsúly. Az Osom azt is jelezte: az OV1 nem az Essential PH-1 utódja lesz. A fejlesztés jelenleg is tart, sok minden változhat, de nyárig piacra dobnák az eszközt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!