Mennyi? Hét?

2021.09.22. 18:00

Meddig támogatja az Apple a régebbi iPhone-okat?

Már elérhető a hazai felhasználóknak is a legfrissebb operációs rendszer. Az iPhone-felhasználók nagy többsége élvezheti is.

Szingapúr, 2017. szeptember 22. Az Apple amerikai számítástechnikai vállalat logója egy szingapúri márkaboltban 2017. szeptember 22-én. A cég ezen a napon dobta piacra az iPhone-sorozat továbbfejlesztett, iPhone 8 és iPhone 8 Plus változatát, illetve a cég elsõ okostelefonjának megjelenése tizedik évfordulójára tervezett iPhone X (tíz) készüléket. Az Egyesült Államokban az iPhone 8-as modellek 600 és 799 dollár (154 ezer és 205 ezer forint) közötti áron kerülnek forgalomba, az iPhone X 999 dollárba kerül majd. (MTI/EPA/Wallace Woon)

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Wallace Woon

Már másodszorra sikerül az Apple-nek az a figyelemre méltó bravúr, hogy az új operációs rendszer minden iPhone-ra telepíthető, amin az előző, 14-es iOS változat is futott.

Ez nem csekélység:

azt jelenti, hogy még a 2015-ben kiadott iPhone 6s és 6s Plus felhasználói is képesek lesznek ugrani a legújabb szoftverre.

Bár igaz, néhány funkció azért nekik nem fog működni a telefonjaikon.

Mint a Statista alábbi, szemléletes grafikonján jól kivehető, az Apple a régebbi készülékeit sokáig körforgásban tartja. Míg az első iPhone és az iPhone 3G két nagyobb iOS-frissítést juthatott, a későbbi modellek már jellemzően öt-hat évig kaptak szoftverfrissítéseket. Az iOS 9-cel szállított iPhone 6s pedig olyan páratlan túlélőnek bizonyult, amelyik hét iOS-verziót látott.

Infographic: How Long Does Apple Support Older iPhone Models? | Statista

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!