Terahertz sebes kommunikáció

2020.11.10. 12:49

Kína pályára küldte a világ első 6 (hat!) G műholdját

Míg összeesküvés elméleteken vitatkoznak világszerte az 5G sohasem létezett veszélyeiről, Kína már fel is küldte tesztelni a világ első 6G műholdját.

(200623) -- XICHANG, June 23, 2020 (Xinhua) -- A carrier rocket carrying the last satellite of the BeiDou Navigation Satellite System (BDS) blasts off from the Xichang Satellite Launch Center in southwest China's Sichuan Province, June 23, 2020. China launched the last BDS satellite from the Xichang Satellite Launch Center at 9:43 a.m. on Tuesday (Beijing Time), marking the completion of the deployment of its own global navigation system. The satellite, the 55th in the family of BeiDou that means "Big Dipper" in Chinese, was successfully sent into the preset orbit by a Long March-3B carrier rocket, according to the launch center..

Forrás: Xinhua

Fotó: Hu Xujie

A CGTN (China Global Television Network, Kínai központi Televízió) tudósítása szerint a technológia tesztelésére november 6-án sikeresen elindították az űrbe „a világ első 6G műholdját”.

Senhszi tartományban lévő, Taiyuan Satellite Launch Center tizenkét másik műholdját is felvitte a rakéta.

Természetesen a távközlési ipar még több évre van attól, hogy megállapodjanak a 6G specifikációiról, így aztán a technológia inkább első próbálkozásnak tekinthető.

Számítások szerint magas frekvenciájú terahertz hullámok használatával az adatátviteli sebesség a jelenleg világszerte bevezetendő 5G sokszorosának elérésére képes: éppen ezt a frekvenciát tesztelik.

A műhold olyan technikai megoldásokat is hordoz, amelyeket a természeti katasztrófák megfigyelésére és az erdőtüzek megelőzésére használnak.

Kínai rakéta fellövése, borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!