Fekete Tükör

2020.09.26. 15:00

Ijesztőre sikeredett az Amazon új otthoni drónja

Olyan biztonsági megoldást készítettek, amitől sokan alaposan elbizonytalanodtak.

Forrás: Shutterstock

Aki arra vágyott, hogy egy csúcstechnikával készült drón járőrözzön a lakásában, mint valamilyen kamerás szuperlégy, annak telitalálat lehet az új kütyü. Mintha a Black Mirror sorozat, vagy más disztópikus film kitalációja lenne, olyan az Amazon most bemutatott új terméke,

a Ring Always Home Cam nevet kapott, a lakásokon belül önműködően röpködő drón.

Miként a gyártó bemutató videója szemlélteti:

Ever get a Ring Alarm alert and want to immediately see what's happening? The Ring Always Home Cam is here to help. This compact, lightweight, autonomously flying indoor camera gives even greater visibility when you’re not home. Learn more: https://t.co/A62pZUuYDa [US Only] pic.twitter.com/13cXKtEeSs

A gyártó elgondolása szerint a kicsi, könnyű, önműködő repülő beltéri kamera kényelmes biztonsági eszköz lehet a tulajdonosának, mivel a lakásban cirkálva állandóan képet adhat a beltéri történésekről.

Ehhez képest, sokakban az apró drón éppen ellenkező hatást váltotta ki. A magánszférájuk miatt aggódók ijesztőnek tartják a lehetőséget, hogy a bárhová benéző kameraszemek közvetítése nem csak a tulajdonos mobiljának kijelzőjére, hanem illetéktelenek elé is kerülhet.

Nem ez az első Amazon termék, ami adatvédelmi aggályokat ébreszt.

Zavarba ejtő a cég új intelligens kijelzője, az Echo Show is, amelyik automatikusan elfordul, és követi a felhasználót.

Sokan emlékeznek még arra, mikor tavaly a Bloomberg megírta, hogy

az Amazon okoseszköze, az Alexa akkor is működik, amikor a tulajdonos nem is sejti.

A virtuális asszisztens rögzített érzékeny és intim pillanatokat, magánbeszélgetéseket. Előfordult, hogy a hacker egy nyolc éves kislány szobájában „szólalt meg”, s Mikulásnak adta ki magát.

A 250 dolláros drón forgalmazása jövőre indul, s kezdetben csak az Egyesült Államokban lesz kapható.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!