Mobil és online fizetés

2019.07.02. 18:07

Újabb hazai bank ügyfeleihez érkezett az Apple Pay

Ma a Gránit Bank bevezette ügyfeleinek az Apple Payt, a mobilfizetés egyszerűbb, biztonságosabb, gyorsabb és kényelmesebb lehetőségét.

Illustration - Symbolic picture apple pay, Germany, city of Osterode, 18. March 2019. Photo: Frank May | usage worldwide

Az Apple Pay alapja a biztonság. A bankkártya számát sem az eszköz, sem az Apple szerverei nem tárolják. Ehelyett egy egyedi azonosítót (Device Account Number) rendel hozzá a szoftver a tranzakcióhoz, és titkosítva ezt tárolja a készülék biztonsági moduljában (Secure Element).

Minden tranzakcióhoz egyedi, alkalmanként változó biztonsági kód tartozik.

Mától új mobilfizetési megoldásként kínálja ügyfeleinek a Gránit Bank az Apple Payt, akik ezzel egyszerűsíthetik online és bolti vásárlásaikat – számol be az Origo.

A szolgáltatás beállítása rendkívül könnyű, a felhasználók továbbra is élvezni fogják a bankkártyahasználat minden előnyét. Bolti vásárlások esetén az Apple Pay az iPhone SE, iPhone 6 és ennél újabb verziójú, illetve az Apple Watch Series 1 és ennél újabb készüléken működik.

Online vásárláskor applikációkban és webshopokban az Apple Pay elfogadása egyszerűen történik Touch ID vagy Face ID segítségével. Nincs szükség felhasználói fiók hosszas, manuális kitöltésére, vagy szállítási és számlázási információk megadására.

Borítókép: AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!