megható

2021.03.15. 14:20

Tóth Gabi kislánya elsírta magát, amikor meghallotta az anyukája dalát

Az énekesnő a legújabb blogbejegyzésében megható történetet mesélt el a tizenöt hónapos Hannarózáról.

Forrás: Origo

Megható történetet osztott meg az olvasóival Tóth Gabi. Az énekesnő a csalad.hu-n vezeti a nagy népszerűségnek örvendő blogját, amelyben az anyaságról, a művészetéről és a saját lelki vívódásairól, örömeiről, bánatairól vall őszintén.

Gabi most egy csodálatos emléket idézett fel: nemrégiben, amikor a kislánya, a tizenöt hónapos Hannaróza meghallotta az egyik dalát, a kislány teljesen elérzékenyült – szúrta ki a Ripost.

„Egyik nap észrevettem, hogy amikor Hanni meghallotta egy dalomat, szó szerint elérzékenyült. Nézett rám a gyönyörű szemeivel, mintha értené a dal mondanivalóját, majd lebiggyedt a szája és halkan folytak a könnyei. Azt hittem, csak bebeszéltem magamnak, de később, amikor ugyanez a népdal szólt, újra megtörtént. Egészen hihetetlen volt, hogy ez a picike, tiszta lélek érzi az anyukája szenvedélyét a dalban. Csodálatos visszaigazolás volt ez nekem, mert ez az elhivatottság, amit a népzene, a kultúránk, a felmenőink, a hőseink iránt érzek, visszatükröződött a kislányom tekintetében. (...) A következő pillanatban Hanni odatotyogott hozzám és átölelt a csöpp kezeivel”

– írta a csalad.hu-n Tóth Gabi.

Az énekesnő nem tagadja, hogy az utóbbi időben többször sajnálta magát: a koronavírus következtében kialakult helyzet miatt úgy érezte, kihúzták a lába alól a talajt, a bizonytalanság pedig rosszkedvet okozott számára.

Hannaróza ráadásul most éli a dackorszakát, ami eleinte nehéz volt Gabi számára, azóta azonban átértékelte a kislánya fejlődésének ezen szakaszát.

„Az akarata, az irányítás vágya, a birtoklás tudata már nem valami volt, amit el kell nyomni, hanem valami, ami erőt ad és kitartást. Most tanulja meg, hogyan küzdjön valamiért, ami fontos neki, hogyan álljon ki magáért és ne adja fel a harcot, ha akadályt gördítenek elé. Amikor ezt megértettem, már nem feltétlenül akartam megmutatni, hogy ki az úr a háznál, megszűnt az állandó ellenállásom, és sokkal jobban engedtem, hogy kibontakozzon. Hiszen az én feladatom nem az, hogy betörjem, hanem hogy irányt mutassak”

– fogalmazott az édesanya.

Gabi a március 15-i nemzeti ünneppel kapcsolatosan is megosztotta az érzéseit: szerinte nagyon fontos a stabil nemzettudat. Ő maga örömmel emlékszik vissza minden olyan eseményre, amin a nemzeti ünnep kapcsán előadóművészként részt vehetett, hiszen a kultúra ápolása rendkívül fontos számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!