Bulvár-celeb

2021.07.01. 07:03

Kidobhatjuk a teszteket, ezentúl így is megtudhatjuk, ha elkaptuk a koronavírust

Az amerikai tudósok által kifejlesztett maszk elszíneződik, ha a viselője fertőzött. Az eddigi vizsgálatok szerint majdnem ugyanúgy bízhatunk benne, mint egy PCR-tesztben.

Forrás: Shutterstock

A maszk működésének a lényege, hogy a belső borítása egy olyan anyagból készült, ami elszíneződik, ha olyan viseli, aki már megfertőződött a koronavírussal. Ez persze annyira nem egyszerű, mert ez csak nedvesség hatására aktiválódik, így a maszkon van egy kisméretű vizes tartály is, ami gombnyomásra benedvesíti a maszkot és kimutatja az eredményt másfél órán belül – írja a MIT News nyomán a Metropol.

 

A találmány nagyon diszkrét és tiszteletben tartja a személyiségi jogokat, mert a színváltozás csak belülről látszik. Innentől kezdve a tulajdonoson múlik, hogy azonnal önkéntes karanténba vonul, vagy felelőtlenül esetleg közösségben marad.

Az eddigi teszteredmények eléggé biztatóak, a maszk majdnem olyan megbízható, mint egy koronavírusteszt. Egyelőre még csak néhány prototípus készült el, de ha beválik, akkor mindenki számára elérhető lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!