Ország-világ

2020.10.24. 20:15

Két túrázó majdnem lezuhant egy hegyről, gyökerekbe kapaszkodtak

Egy nő és egy férfi indult el túrázni október 23-án, de mindketten megcsúsztak a sziklákon és majdnem lezuhantak a hegyről a sötétben. A rendőröknek és a tűzoltóknak köszönhetik az életüket.

Forrás: Shutterstock

A rendőrséget pénteken este 11 óra után értesítették, hogy egy kaposvári nő és egy férfi túrázni indult, de

Nemesgulács közelében megcsúsztak egy sziklafolyamnál és csak a gyökerekbe tudtak kapaszkodni, hogy ne essenek le a hegyről

A rendőrök azonnal keresni kezdték őket, nem sokkal később épségben rájuk találtak. A tűzoltókkal együttműködve sikerült kimenteni a párt. Ezek után biztonságban levezették őket a hegyről és visszakísérték az autójukhoz.

A hatóságok arra kérik a túrázókat, hogy indulás előtt töltsék fel a telefonjaikat és használjanak térképes alkalmazásokat. Úgy tervezzék meg a kirándulást, hogy még sötétedés előtt a célponthoz érjenek.

Ha eltévedne, akkor maradjon egyhelyben és hívjon segítséget.

Ha bizonytalan helyszínen van, akkor menjen a legközelebbi lakott területre, vagy csatlakozzon más túrázókhoz – írja a police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!