Bulvár-celeb

2021.04.14. 07:40

Fülöp herceg balesetet szenvedett Magyarországon

Az elhunyt hercegnek annak idején annyira megtetszett Kecskemét, hogy Erzsébettel visszatért a városba.

(FILES) In this file photo taken in 2007 and released 18 November 2007 shows Britain's Queen Elizabeth II and her husband, Britain's Prince Philip, Duke of Edinburgh (L) walking at Broadlands, Hampshire, earlier in the year. - Queen Elizabeth II's husband Prince Philip, who recently spent more than a month in hospital and underwent a heart procedure, died on April 9, 2021, Buckingham Palace announced. He was 99. (Photo by FIONA HANSON / POOL / AFP)

Forrás: FIONA HANSON / POOL / AFP

Fotó: AFP

A pénteken, 99 esztendős korában elhunyt Fülöp herceg többször is járt Magyarországon, kétszer pedig Kecskemétre is ellátogatott.

Az első kirándulás kisebb balesettel végződött, erről Szekeres István sportújságíró emlékezett meg közösségi oldalán.

II. Erzsébet királynő férje 1978-ban a négyesfogathajtó világbajnokságon vett részt. A kocsija felborult, és egy magyar újságíró, Salánki Miklós sietett a segítségére.

Szerencsére komoly baj nem történt, s 1993-ban Fülöp már feleségével tért vissza Kecskemétre. Fülöp így is élvezte a kecskeméti kalandot.

Borítókép: Fülöp herceg és II. Erzsébet 2007-ben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!