felfoghatatlan tragédia

2021.04.23. 20:00

„Majd jelentkezem” – ez volt az utolsó üzenete az elhunyt négytagú család lánygyermekének

Egy házaspár és két, már felnőtt gyermeke halt egymás után koronavírusban. A családot rengetegen szerették.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Mély döbbenet honol a százhalombattai Petőfi utca környékén. Mindenki csendben tesz-vesz, amikor azonban szóba kerül az elhunyt négytagú család, kivétel nélkül mindenki a könnyeivel kezd küszködni. A család négy tagja egymás után, két héten belül hunyt el koronavírusban. Előbb az édesanya, Marika, majd fiúk, Gábor, később lányuk, Gyöngyi, végül az édesapa, az idősebb Gábor – írja a Ripost.

Az édesanyát vitte el először a mentő

Először Marika, az édesanya betegedett meg. Őt március 21-én szállították kórházba, fia, Gábor a Facebook-oldalán köszönte meg ekkor a mentők segítségét. Két nappal később azonban már neki üzentek ismerősei: „Küzdj! Gyere le arról a sz*ros gépről” – írták a barátok neki. Március 25-én azonban Gyöngyi, a lány már édesanyja halálhírét tette közzé, egyben arról is tájékoztatta az ismerősöket, hogy testvére sincs jól.

Döbbenetes utolsó sorok

Mindössze két nappal később írja meg Gyöngyi utolsó posztját.

„Apu is, én is korházban vagyunk. Alig kapok levegőt, apu sincs jól. Majd jelentkezem”

– szólt a legutolsó üzenet. Legutoljára az édesapa, az idősebb Gábor hunyt el. Felesége haláláról bizonyosan tudott, azt azonban nem tudni, lánya és fia halálhíre is eljutott-e hozzá halála előtt.

Az elhunyt négytagú család tragédiája sokkolta a százhalombattaiakat, a lesújtó hír a TV2 időjósát, Barta Sylviát is mélyen megrázta, hiszen ő is Százhalombattán nőtt fel, így úgy érzi, közeli ismerőseit veszítette el.

„Százhalombattainak tartom magam a mai napig, hiszen ott nőttem fel, és édesanyámhoz a mai napig oda járok haza. Nagyon megrázott a Varga család elvesztésének híre, hiszen szomszédoktól, régi battaiaktól búcsúzunk. A világjárvány okozta nehézségekhez kezdünk már hozzászokni, de amikor a halottak statisztikájának számai mögött emberi sorsok, özvegyek, árvák, ismerős arcok, barátok, családtagok jelennek meg... Nos, nem tudom, hogy ezt meg lehet-e szokni. Nyugodjatok békében.”

- írta Sylvia a Facebookon.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!