Bulvár-celeb

2021.03.21. 15:58

„A Mars tele van élettel, csak a föld alatt” – állítja egy ufószakértő

A földönkívüli intelligencia kutatások vezetője megdöbbentő felfedezésre jutott. A vörös bolygó felszíne alatt rejtőzhet az élet .

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Nathalie Cabrol planetológus megdöbbentő felfedezésre jutott, állítása szerint ugyanis a vörös bolygón nyüzsög az élet, csak éppen a felszíne alatt – írja a Ripost.

A Nature Astronomy folyóiratban megjelent cikkében az ufószakértő professzor asszony cáfolta a Mars bolygóval kapcsolatos eddigi állításokat, és azzal érvelt, hogy a föld alatt igenis virágozhat a mikrobiális bioszféra. Az elmélete szerint az elmúlt 4 millió évben ezek az életformák befúrták magukat a felszín alá. Így a Marsi élet hasonló lehet, mint az Antarktiszi, vagyis a kopárnak tűnő tájakon is fellelhetők az élet nyomai.

Fotó: Shutterstock

A tudományos felfedezések alapján a marsi élet keresésében a víz jelenlétén kívül valóban ez lehet a második lehetséges helye a bioszféra kialakulásának. Professzor Cabrol szerint a különböző természeti kölcsönhatások kényszeríthették a mikroorganizmusokat, hogy a föld alá bújjanak.

Ezek lehetnek olyan szélsőséges környezeti tényezők, mint például a vékony légkör, az UV-sugárzás, a sótartalom, az ariditás és a hőmérsékletingadozás is, illetve ezek egymásra gyakorolt hatása.

„A felfedezés nem teszi könnyebbé az élet megkeresését, mivel a mikrobák utolsó menedékhelyei szélsőséges környezetben a mikro- vagy a nanoszinten lehetnek a kristályok repedésein belül. Másrészt a földi analógokban végzett megfigyelések azt sugallják, hogy ezek a kölcsönhatások jelentősen kibővítik a Marson azt a területet, ahol felelhetők az élet ezen apró jelei” – írta tudományos cikkében a professzor asszony.

Nathalie Cabrol szerint bár nélkülözhetetlen megfontolni, hogy az élet hol maradhatott fenn a Marson, létfontosságú annak megértése, hogyan alkalmazkodhattak több milliárd év alatt – írja a Daily Star.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!