Beol(va)show

2009.01.31. 12:56

Bölcsiadó

Szerintem ideje lenne megadóztatni a rosszkedvű, elkeseredett embereket. De nagyon. Lerángatni a hajléktalanok gatyáját, és befűteni vele a plázákban. Legyen végre odabent 27 fok, ne csak 26.

Hartay Csaba

Például, ha megadóztatnánk néhány depressziós földönfutót, máris boldogabbak lennénk. Azokat kéne kizsigerelni, akiknek már mindegy. Kisiklott életeket, eleve adósokat. Akinek valami nem sikerül, nem úgy jön össze, ahogy tervezte, az fizessen! Vagy például megadóztatni az öngyilkosokat. Kötéladó. Nem rossz ötlet. A gyászolókról is le lehetne húzni pár bőrt. Könnyadó, emlékadó. Szerintem abszolút etikus.

Vesztesadó. Aki nem nyer a lottón, piszkosul megadóztatni. De úgy, hogy csak úgy csattanjon. Meg kéne még adóztatni a betegeket, meg az időseket. De őket inkább dolgoztatni kéne, amíg lehet. Úgy illik. Akkor adót kellene kivetni a tisztességes emberekre is. Külön tisztességadót. Például, ha valaki érthetően, előre köszön, arról le lehetne gombolni a fél fizetését. Ezek eleve gyanús figurák. Mitől olyan tökéletesek? Biztosan rejtegetnek valamit. Sumákok, ide a forintokat!

A hirdetés után folytatódik

És még szűz terület a gyermekek világa. Ők milyen jogon bújnak ki a kötelezettségek alól? Adót nekik! Oviadó, bölcsiadó. Szerezzék be az összeget, bármi áron, akárhonnan. Mászva, gügyögve, de tarhálják a pénzt! A másik folt az adópalettán, a macskák világa. Én már egy ideje felháborodva figyelem a macskám mindennapjait. Nem tesz le semmit az asztalra. Rengeteget alszik, mindent felzabál, és még karmol is. Adót rája! Ha nem fizet, odadobom a szomszéd kutyájának.

Hoppá, kutyaszaradó. A fővárosban különösen nagy bevételi forrás lenne. Van itt pénz, csak kuporgatnak a szegények. Rohadt kis sunyi sóher banda. Mert minden a szegények miatt van. Ha egy kicsit nagyvonalúbbak lennének, máris erősebb lenne a forint. Nekem senki ne próbálja bemagyarázni, hogy a hazánkban élő szegények ne tudnának összedobni néhány zsír új, fullos Audira. Csak mindig a zabálás, meg az esti sörike.

A hitelek meg arra vannak, hogy tessék őket gondolkodás nélkül felvenni! Benne van a tévében is, hogy csak úgy adják. Sok húszezrest hoz a néni, még hétvégén is. Akkor meg hol a probléma? Visszafizetés? Nem kell folyton akadékoskodni, meg aggódni. Van az a mondás, hogy „carpe diem” - élj a mának! Pont ide illik.

Az a THM meg nem jelent semmit. Mindig riogatják az embereket valamivel. Régebben volt az AIDS, most ez a THM a mumus. A végrehajtók pedig egész jó fejek. Majd meglátják!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!