Beol(va)show

2008.08.28. 12:42

Blogger-e vagy, avagy laptoppal kapálni

Korbely György

Nem találós kérdés: a képen látható úriember Orbán Viktor Schwarzenegger-szemüvegben, s a fotó bárki számára elérhetõ az ellenzék vezére blogján, egész pontosan fotóblogján, amely amerikai útjáról készül és a gyermekeinek szól. De hogy, hogy nem, tele van vele az egész sajtó, tekintve, hogy a blog publikus (részletek itt)

Nagy valószínûséggel nem egy magyar újságíró akadt rá a lapra szörfözgetés közben (bár néha egész kurrens dolgokat lehet találni megfelelõ keresõhasználattal), hanem valahogy kiszivárgott a blog híre. És egészen véletlenül a Nagy Gyurcsányi Bejelentés napján.

Így hát több legyet ütöttek egy csapásra: némileg hatástalanították Gyurcsány szép új világ-vízióját (amit azért elég kevesen vesznek komolyan láthatóan), továbbá emberközelbe hozta a bizonytalanok számára Orbán Viktort (aki a gyerekeinek posztol, ugyebár, s az asszonnyal együtt olyanok, mint a galambok).

És itt van még egy dolog: hatástalanítani próbálják a jelek szerint a "Laptoppal nem lehet kapálni" típusú beszólásokat (amit állítólag Fónagy János jelentett ki egy gazdasági bizottsági ülésen Kóka egy itteni nyilatkozata szerint). A Fideszrõl kialakult technológiaellenes kép ellensúlyozása lehet az is, hogy például a napokban viharsarki emberünk, Erdõs Norbert jelentette be, hogy van már saját honlapja (ja, a fidesz.hu alatt egy sablon), Nyitrai Zsolt pedig ugyanezen a sajtótájékoztatón a magyar internetellátottság alacsony fokát bírálta és kormányzati beavatkozást követelt.

Úgy tûnik tehát, hogy mégis lehet laptoppal kapálni, de még inkább kaszálni, már ami a politikai kommunikációt illeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!