Beol(va)show

2007.10.02. 13:20

(AgNO3), avagy Cusli a gyök alatt

Zuschlag. Mond ez önöknek valamit? Nincs Zuschlag ügy, aszondja bilincsbe verve, nincs, dehogy van, tévedés az egész, mint a Tocsik ügy, meg a Dinoszauruszok létezése. A százhalombattai rém valójában egy plüssmaci, csak manipulál a kormány.

Hartay Csaba

Hartay Csaba. Költő, kirúgott újságíró, orvhorgász, verbális medvevadász, tévénéző fiú, pultnál sört kis unicummal kérő törzsvendég és horoszkopológus... A Télapóról is lehet csúnya dolgokat írni, jegyzi meg, mintegy ars poeticaként.

Szimpatikus nekem ez a Cusli. Engedjék meg, hadd becézzem, jogom van hozzá. Már akkor tetszett a fizimiskája, amikor idétlenül vihogott anno a Terror házánál. Miért nem váltja le Gyurcsányt? Az mekkora katarzis lenne. Zuschlag csomag. Fizesd be mindenedet. Add le az utolsó pár zoknidat is, bajban az ország, éljen Zuschlag, és az ő humora. Ilyen orbitális poént azóta se hallottam, amit elsütött az egyik kollégájának.  Évekig bámultam a Monty Python részeket, mindhiába. Azok már nem fáznak, vagy valami ilyesmi, de nem írom le pontosan, mert a két centis hájam alatt begörcsöl a hasizmom a nevetéstől. Nemrég Britney Spears is visszatért a köztudatlanságba, Tramply on stage, éljen a délelőtt elfogyasztott alkohol, ilyen Britniket simán lehetne toborozni a sarki krimóban, kicsit idősebbek, ráncosabbak, de Britni kisasszony beéri őket nemsokára.

„Tényleg meg kellene szoknom, hogy név nélkül beugatnak, de valahogy izgat a dolog, sajnálom. Egy ilyen csóka kellene miniszterelnöknek: Név nélkül.”

Toborozni, jaj, miket írok, még a végén félkatonai szervezet létrehozásával vádolnak, le nem mosom magamról, hogy náci vagyok, pedig csak Gyurcsány sírját szeretném végre rendbe tenni, kollektíve.

Az ezüst vegyületeinek fényérzékenységét már nagyon régen felismerték. A középkorban Albertus Magnus ezüst-nitráttal (AgNO3) folytatott kísérleteket. A XVII. század elején az ezüst-klorid (AgCl) került előtérbe, míg 1727-ben Heinrich Schultze hallei német orvos krétaporral és ezüst-nitráttal bevont papíron már írásokat reprodukált. Látom, figyeltek, csak egy kis beugratós vendégszöveg volt, nem tudok mit kitalálni, bocs.

Szégyen, hogy a beol ilyen írásokat közöl, mint ez. Akkor inkább már a www.ducibalna.hu, az a megbízható hírforrás.

Tényleg meg kellene szoknom, hogy név nélkül beugatnak, de valahogy izgat a dolog, sajnálom. Egy ilyen csóka kellene miniszterelnöknek: Név nélkül. És persze arc nélkül. Jönnének a csomagok, te meg se Orbánt, se Gyurcsányt nem tehetnéd felelőssé, csak egy fantomot. Mehetnél tüntetni a Sehova utcára, meg a Nincs térre. Új irányt venne a politika. The man with no name. Gyök alatt Zuschlag.

Mindenkinek középmértékű depressziós őszi estéket kívánok. Megint lelécelt a nyár.

<!-- (AgNO3), avagy Cusli a gyök alatt Zuschlag. Mond ez önöknek valamit? Nincs Zuschlag ügy, aszondja bilincsbe verve, nincs, dehogy van, tévedés az egész, mint a Tocsik ügy, meg a Dinoszauruszok létezése. A százhalombattai rém valójában egy plüssmaci, csak manipulál a kormány. Hartay Csaba „Tényleg meg kellene szoknom, hogy név nélkül beugatnak, de valahogy izgat a dolog, sajnálom. Egy ilyen csóka kellene miniszterelnöknek: Név nélkül.” Hartay Csaba. Költő, kirúgott újságíró, orvhorgász, verbális medvevadász, tévénéző fiú, pultnál sört kis unicummal kérő törzsvendég és horoszkopológus... A Télapóról is lehet csúnya dolgokat írni, jegyzi meg, mintegy ars poeticaként. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!