Beol(va)show

2007.08.29. 23:16

Két galaxis közt

Mily romantikus, Kyra és Midnatt rendbe hozzák a temetőt. A két ifjú gárdista kimelegedve, nekivetkőzve szedi a szemetet a sírok közt. Kyra nekilát gyomlálgatni, Midnatt pedig kapál. Munkamegosztás, akár az őskorban. Jajjjaj, színt kellene vallanom, hogy akkor most helyes-e ez a Magyar Gárda dolog, avagy sem-e. Hehe.

Hartay Egyértelmű Csaba

„Ha bemegyek a kocsmába,
kérem a bort literszámra.
Literszámra, de hektószámra
hadd igyon az egész gárda.”
(Horváth Pista) 
 
Hát, izéke, szerintem aránylag szép az idő. Brutális vérivó nacionalisták. Jajj, nem szabad így, nyugalom, a harag nem jó tanácsadó, csak higgadtan. Réges-régen létre kellett volna hozni a gárdát. Már a második világháború előtt is nagy szükség lett volna rájuk. Szegény öreg nénikék oly bátortalanul léptek a zebrára, mostantól egy karszalagos kar karöltve átsegíti őket az út bal oldaláról, mondom bal oldaláról az út jobb oldalára.

Keleti oldal, nyugati oldal. Szép időnk van, igazi kiránduló- és avatóidő, ragyog a nap, a szél se fúj, Uszíts Mátyás pattogó hangja betölti a környéket, az embernek kedve támad szerveződni, alakulni, mozgolódni, menetelni egy kiadósat, jó mélyre szívni (mellre) a friss levegőt. A miniszterfőnök örül, jaj de jó, szép időnk van, nyilván kiveszem a szabimat, a proliknak itt ez a gárda, lefoglaljuk őket, lehet betojni, kombinálni, kérdőn vizslatni a nagy pártot, akármelyiket, mint Törpapát a törpök, helyes-e hogy Dulifuliék katonásdit játszanak?

Szép időnk van, igazi kiránduló- és avatóidő, ragyog a nap, a szél se fúj, Uszíts Mátyás pattogó hangja betölti a környéket, az embernek kedve támad szerveződni, alakulni, mozgolódni

Nem helyes, de nem is helytelen, menjetek a dolgotokra, kedves törpikéim, adózzatok, gürcöljetek, nézzetek sok-sok hírműsort, az igazság ideát van, itt minálunk, de szabin vagyok, ne zargassatok minden sz*rsággal, nekem is jár az a nyamvadt pár nap nyugi.

Nyugi, nem lesz kitömött, távirányítós Hitler, nem lesz jól megtámadva az ország, holnap sem, tegnap sem. Ma még bármi lehet. Tuti bejönnek az oroszok, a kínaiak, meg persze a megátalkodott pirézek, gárdába verődve. Akkor nosztalgiából visszanéznek a törökök és a tatárok is. Zsupsz, a mi fess gárdistáink jólfésült zombikként kiszaladnak a sírok közül, elengedik a zebrán áttotyogó nénikék kacsóját, és brutális ultranacionalista, de egyben szélsőliberális megmozdulás kezdődik (de ezt már két galaxis közé kell elképzelni – Laár András mester). Győzni fogunk, bár nem a győzelem a fontos, hanem az, hogy vesztettünk.

No igen, de még mindig nem mondtam ki, hogy akkor most helyes-e ez a gárda, vagy dehogy helyes, haggyámá’. Nem, én igazából középen állok, én mindig középre szavazok (muhaha) az olvasóimat szolgálom. A gárda kéremszépen, szerintem valójában mindenképpen, s e felől biztosíthatok mindenkit, hogy amely, miként amikor, a sok beruházás és a nagy kapacitás, dinamikusan épülő autópályák, 4-es metró, adócsökkentés, s ezentúl külön-külön, és összevonva is, mind darabjaiban és egészében, a Független Kisgazdapárt visszavárja Torgyán Józsefet. Remélem, világosan fogalmaztam.  
 
De most akkor tényleg: Elsőként számomra riasztó volt látni a masírozó egyenruhásokat. Remélem, mindössze akkora testi- és lelki törést okoznak az országnak, mint anno a polgári körök. Bízom benne, csak azért húztak egyenruhát, mert még gyerekek. Hét éves koromban indián fejdíszt kaptam születésnapomra. Remélem, olyan ártatlanok, mint én, akkor. 

<!-- Két galaxis közt Mily romantikus, Kyra és Midnatt rendbe hozzák a temetőt. A két ifjú gárdista kimelegedve, nekivetkőzve szedi a szemetet a sírok közt. Kyra nekilát gyomlálgatni, Midnatt pedig kapál. Munkamegosztás, akár az őskorban. Jajjjaj, színt kellene vallanom, hogy akkor most helyes-e ez a Magyar Gárda dolog, avagy sem-e. Hehe. Hartay Egyértelmű Csaba Hartay Csaba. Költő, kirúgott újságíró, orvhorgász, verbális medvevadász, tévénéző fiú, pultnál sört kis unicummal kérő törzsvendég és horoszkopológus... A Télapóról is lehet csúnya dolgokat írni, jegyzi meg, mintegy ars poeticaként. Szép időnk van, igazi kiránduló- és avatóidő, ragyog a nap, a szél se fúj, Uszíts Mátyás pattogó hangja betölti a környéket, az embernek kedve támad szerveződni, alakulni, mozgolódni -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!