Beol(va)show

2006.06.16. 22:13

A vasút az életre nevel

Akár ez is lehetne a MÁV szlogenje a Békéscsaba és Szeged közötti, úgynevezett diákjáratokon. Vasárnap esténként és hétfő kora reggelente ugyanis megindul a harc a vonaton az ülőhelyekért. Elszánt arckifejezésű, ravasz pillantású magányos harcosok helyezkednek válltáskájukkal a vágány körkényén, hogy minél nagyobb eséllyel vegyék fel a küzdelmet a helyfoglaló maffiával.

Csiszér Áron

A szerző a Békés Megyei Hírlap munkatársa.

A szervezett csoportok egyik jellemző karaktere a dúródó erőember, aki gyakran alacsony, törékeny leányzónak álcázza magát a sikeres hadviselés érdekében. A figyelő szerepkörében éber kollégánk már nagy tapasztalatra tett szert a Magyar Államvasutak személyiségformáló tréningjein, általában több éves utazási rutinnal rendelkezik eme karakter. Az ő dolga felmérni, hogy az előcsatározásokat vívó dúróember a megfelelő helyre pozicionálja magát a peronon. Több erőember esetén ő végzi a munka összehangolását is. Az igazi ász azonban részt sem vesz a közvetlen akcióban. Ő hátulról figyeli az akciót, és csak akkor közeledik a helyszín felé, amikor a vonaton már biztos helye van a csapatnak.
Orosházán az ilyen szervezett formációk nem bizonyultak életképesnek.

„Elszánt arckifejezésű, ravasz pillantású magányos harcosok helyezkednek válltáskájukkal a vágány környékén...”

Mire a szerelvény eléri a megye harmadik legnépesebb városát, már csak elvétve találni ülőhelyet, így nagyobb box meghódítására már nem nyílik lehetőség.  Itt a magányos, fürgeségéről ismert „futó”, és az agresszív, a Conan nevű barbárt idéző dúvad karaktere bizonyult a természetes kiválasztódás  korán a leginkább életképesnek.
Sajnos mára odáig fajult a helyzet, hogy a Magyar Államvasutak Zrt.
illetékesi már létükben veszélyeztetik eme egyedi, jellemzően a vasúthoz
kötődő karaktereket. Az idén decemberben életbe lépő új, általuk ütemezett menetrendnek nevezett, a fejlesztés negédes álarcába csomagolt halálos fegyver ugyanis olyan lesz számukra, mint a dinoszauruszoknak az üstökös. <!----><!----> <!-- A vasút az életre nevel Akár ez is lehetne a MÁV szlogenje a Békéscsaba és Szeged közötti, úgynevezett diákjáratokon. Vasárnap esténként és hétfő kora reggelente ugyanis megindul a harc a vonaton az ülőhelyekért. Elszánt arckifejezésű, ravasz pillantású magányos harcosok helyezkednek válltáskájukkal a vágány körkényén, hogy minél nagyobb eséllyel vegyék fel a küzdelmet a helyfoglaló maffiával. Csiszér Áron A szerző a Békés Megyei Hírlap munkatársa. „Elszánt arckifejezésű, ravasz pillantású magányos harcosok helyezkednek válltáskájukkal a vágány környékén...” -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!