Beol(va)show

2005.07.12. 12:32

Pörgések Wannak 2-vel

HÍRNÖK

HÍRNÖK

Megfigyelői szerint „fostemplomi prédikátor”.

E jelző ellen azzal védekezik, hogy magát a templomot és a gyülekezet is minősíti.

Próbál azon hírhozó szerepében tetszelegni, aki a tévén inneni és azon túli világról tudósít.

Ha nem értik, amit ír, drogos fényképére hivatkozhat.A próféta szólott abból, aki hasmenést emlegetett, a fesztiválok kapcsán. Ez lett a vége a 3 napos lazaságnak: lázasság és vantu a mosdó fele, erőltetett menetben. Nem szeretnék ilyen állapotban kritizálni semmit, rábízom egy kalapra a történteket.
Egy tudatlan kalap vagyok, ráadásul szalma. A gazdám meg most laza lett és rendes, adakozó-barátságos. Mielőtt engem is eladakozott volna, kifejtett valami olyasmit, hogy itt szabadnak érzi magát, meg hogy erre várt egész évben. Meg hogy idejött a szabadság x+200 securitys, y+300 szervező, pár színpad és ivóvíz szükségletnyi alkoholmennyiség társaságában.
Meg szabad fogyasztók is jöttek. Van abban valami fura, vagy groteszk, hogy egy hatalmas víztorony tövében pár ezer szomjas ember gyárt savas löttyöt alkoholos löttyből. Boldog folyadéktranszferek funkcionálnak itt.
Ez az élő folyadéktározó (kinek a fejére adományozódtam) például belépőre gyűjt a punkoknak. Kalapozik. A bennem összegyűlt 821 forintból belépés helyett sört vesz nekik és magának, aztán megpróbál elajándékozni engem is, de egy se kockáztatja meg a taraját.
Elég nekünk az eső – hárít az egyik színes fejű.

...egyenlő távolságra kell lenni a toitoitól és a sörpulttól, hogy bárhol is vagy arany középúton légy...

Kézen állva kéne aludnotok – hagyjuk ott őket bölcsen.
A krisnásoknál leesek a fejről, valaki visszarak. Lelki társak mindenütt. Hiába, mert az óriási sörcsap belevág egy konténerbe épp a katolikus sátor mellett. Szerencsémre a kukában már vannak, és kikászálódok egy vigyori rocker fején.
És innentől ámokfutás következik. Karaoke mikrofonnal smúzolás, a „közeli alkohol filozófiájának” (mely szerint egyenlő távolságra kell lenni a toitoitól és a sörpulttól, hogy bárhol is vagy arany középúton légy) meghallgatása egy stabilan ittas társaságtól, néhány értelmetlen körmondat, aztán hirtelen soulfly koncert, utána pulttól pultig pörgés. Reggel van, egy sátrat keresünk kiabálva, valami rózsaszín vagy zöld színűt. Labilis az állapotom, de nem vesztem el a fejem.
Valaki kidugja a képét a sátornyílásából, Amorf ördögön lehetett tegnap, arcán minden látszik, minden, amit jobb lenne eltakarni a világ elől.
Rzsaszín sátor? –érdeklődik ó nélkül, összeragadt nyelvvel.
Oszt, mivanvele?! – jön az információban dús válasz.
Ezzel el is sikálódnak az egyetértés jelei, sátormegtalálásra már nem is számítok, annál is inkább mivel hamarost játékgép-motorokon lengetnek felállva. Pörgök ezereggyel. Elnyer motorversenyen egy helyi lakos, fején kijutok a területről, de nem messzire, nem messzebb a közeli sportbarátok körénél, ahol csak 108 forint a sör. Régóta készültek itt a fesztiválra, a jó sportolók fejben jók, van raktáron készlet, sose lesz nyugalmam. Mit tehetek, kiszivárgok a veterán atléták közül egy atlétás rasztaman fején, hátha van sátra is, nemcsak túl sok haja. De el se jut sátorig, (hiába no, sportolt egész nap) már kiterülve alszik. Azt csinálom, amit itt kell: lapítok, mígnem elered az eső, lassan szétázok, ellenben még nem hányt le senki. Végre valaki behúz a sátrába, egy lány az, mókából a fejére húz, jó dolgom lesz mostantól, gondolom, megmenekültem. Sajnos ő is dologba kezd, láthatóan épp orális feladatra készül, tehát elvesztem. Talán jobb lett volna lehányva szétázni, de azt legalább büszkén.
A vasalt ruhákra vigyázzatok! – zavarja meg az aktust a sátortulaj, legnagyobb szerencsémre.
Végre egy igényes WAN2-s fején vagyok. Pont most, amikor igénytelenségbe taszítja a brazilok esőistene Mezőtúrt. Vajon ki tudná megbocsátani a Hooliganst a Soulfly és az Anthrax között? Talán egy pár királylány, de nem a rock istenei.
Az Anthrax mennydörgő ritmusára viszont megindul a tömeg, még a belgákhoz is átmorajlik, örvénybe kerülünk, mi is belepörgünk, így kerül elénk végül az esőerdő közepén a víztorony toteme.
A kimerültségtől belemerülünk, térdre borulunk a szent folyadékisten evilági manifesztuma előtt, én a fejről a földre hullok, a szalmával felszórt sárba, tudtam, hogy itt végzem.
Mert bizony mondom néktek, szalmából vagyunk, szalmák leszünk.

<!-- Pörgések Wannak 2-vel HÍRNÖK HÍRNÖK

Megfigyelői szerint „fostemplomi prédikátor”.

E jelző ellen azzal védekezik, hogy magát a templomot és a gyülekezet is minősíti.

Próbál azon hírhozó szerepében tetszelegni, aki a tévén inneni és azon túli világról tudósít.

Ha nem értik, amit ír, drogos fényképére hivatkozhat. ...egyenlő távolságra kell lenni a toitoitól és a sörpulttól, hogy bárhol is vagy arany középúton légy... -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!