B(eo)LOG

2007.08.31. 18:37

Vigyék csak a vasat, a tartalom megmarad

Nem lennék annak a tudósnak a helyében, akinek ellopták a komputerét mára virradóra. Az még hagyján, hogy odavan egy hatjegyű számot érő számítógép, hiszen az csak a vas, de ha hosszú idők fáradságos munkáját tartalmazza - hát bizony az nagyon fájdalmas érzés lehet.

BEOL

Az eset szolgáljon tanulsággal mások számára: bizony nem elegendő bizonyos adatokat csak egy helyen tárolni, legyenek azok képek, multimédiás anyagok és természetesen folyamatban lévő munkák fájljai - ezek elvesztése bizony valóságos tragédia is lehet.
Napjainkban már a világháló is nyújt ilyen lehetőségeket, például különböző tárhelyek állnak rendelkezésre, melyeken elhelyezhetjük digitális kincseinket - akad, ahol akár egy gigabájtnyi anyagot is. Úgy hírlik, hogy a két nagy óriás, a Microsoft és a Google is készül valami nagy dobásra: mindkét gigacég olyan tárhelyeket kínál, amelyek kényelmesen lehetővé teszik a számítógép és a szerver szinkronizálását, mintha csak egy vállalati szerverre csatlakoznánk.
De a legcélszerűbb - és rosszmájúan: legtrendibb - dolog manapság az online munkavégzés. Például a Google Docs and Spreedsheats segítségével az amerikai cég szerverén írhatjuk dokumentumainkat, illetve végezhetünk különböző műveleteket, ami azért is jó megoldás, mert az otthon megkezdett munka folytatható a munkahelyen vagy akár egy idegen város bármelyik netkávézójában.
Persze, a biztonságra itt sincs garancia, azonban manapság a felhasználó jobban teszi, ha megbízik inkább a Google-ban, mint a hazai közbiztonságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!