BEOL-Parti

2004.12.05. 11:44

Jóapunk (Békés)

BEOL

A Jóapunk együttes 2002. szeptember 01-jén alakult Békésen. Alapítótagok: Csapó Csaba (CSIBE), Csökmei Gábor (CSÖKI), Kiss Imre (KISIMI), Végh Imre (SUMÁK).

A zenekar neve többszörösen jellemzi a csapat „hitvallását”: zenei jellegét tekintve „punkos hangvételű ROCK zeneként” lehet jellemezni a stílust, másrészt több olyan feldolgozással van tarkítva a repertoár, ami a régi idők „nem-rock” zenéjét formálja lendületes, mai stílusú rock zenévé, harmadrészt a banda felépítését tekintve 3 huszonéves, valamint 1 "idősebb" tag alkotja a Jóapunk együttest, és bár nincs rokoni kapcsolat a tagok között, a korkülönbségeket tekintve 2 külön generáció teszi teljessé a képet. Tulajdonképpen ennek köszönhető az az egyedi zenei stílus, mely a banda névjegyévé vált.

A csapat jelenlegi felállása a következő: Csapó Csaba (CSIBE): ének, gitár; Farkas Péter (PETI): gitár, vokál; Turbucz Endre (TORTA): dob; Végh Imre (SUMÁK): basszus gitár.

A Jóapunk első (bemutatkozó) koncertjét Békésen a Korona moziban tartotta 2002. december 27-én. A hangulatot jól jellemzi, hogy 200-250 érdeklődő volt kíváncsi az új formációra. A tapasztalatok azt mutatják, hogy mind a fiatal, mind az idősebb korosztály nagy érdeklődést mutat e zenei stílus irányába, bár a közönség nagyobbik hányadát – természetesen – a fiatalabbak alkotják. A Jóapunk zenei kínálata három részre különíthető: más (hasonló stílusú) együttesek dalainak feldolgozása, saját átdolgozások (más stílusú „régi” és „új” dalok átdolgozásai), saját szerzemények. Az első csoportba tartoznak Green Day, Alvin és a mókusok, Beatrice, stb. dalainak feldolgozása, míg a második csoportban többek között Zoltán Erika, Neoton, Skorpió, Sprint, Dolly Roll, stb. szerzemények átdolgozásai hallhatók. A Jóapunk együttes nagy gondot fordít más előadók dalainak átdolgozásánál (ellentétben a punk zenekaroknál általában tapasztaltakkal) arra, hogy a dalokat más stílusban, más megközelítésben mutassa be, kerülve bárminemű „rombolását” a daloknak! Az együttes ma már szinte kizárólag saját szerzemények alkotásával foglalkozik, mivel 2005 március végén szeretné megjelentetni az első albumát. A dalok szövegei belső érzelmek, gondolatok, világképek körül íródtak, amik rock zene dallamain keresztül jutnak el a közönséghez.

Hallgatsd meg őket:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!