Felemás Békés megyei kezdés az Eb-n

Kedden elkezdődtek az Európa-bajnokság küzdelmei a spanyolországi San Sebastianban, Békés megyei szempontból felemás eredményekkel.

Hiába, az Európa-­bajnokságra minden nemzeti szövetség a legjobbakat küldi. Az utánpótlás korosztály versenyzői olyanok, mint más sportág utánpótlása: még messze nem kész versenyzők. Sokat számít a pillanatnyi forma, s nem lehet biztosra menni az eredményekben, ez a keddi versenynapon is meglátszott. Laurincz Péter magabiztos technikai K.O.­val kezdett, ellenfelének a portugál Digo Santosnak esélye sem volt a győzelemre, így a 16 közé jutott.

Néhány órával később gyakorlatilag ugyanilyen mérkőzésen győzött, szintén technikai K.O.-val (TKO) és szintén ugró­ forduló fejrúgással zárva verte a horvát Ivan Kusanicsot s így a 8 között van.

Leszkó Kitti újoncként nagyon nagy akarattal kiharcolta a győzelmet a horvát Josipa Bobanovics ellen, s a 8 között van. Sajnos ez Pap Nikolának nem sikerült, annak ellenére, hogy az utolsó másodpercig támadott, próbálkozott, vesztett Sara Jelics (Horvátország) ellen. Koszecz Boglárka sem tudott túljutni az ír Aoife Bailey­-n, így nem sikerült a továbbjutás. Laczó Tomi újoncként hihetetlen formában harcolt, ellenfelét 4 alkalommal is a tatamin kívülre üldözte, így le kellett léptetni az angol Travis Ludlowot. Török Dóra sajnos alulmaradt az angol Hannah Weatherleyellenében, így nem sikerült a továbbjutás, csakúgy, mint Ronyecz Fanninak, aki szlovén, „állandó riválisától”, Tina Baloh­tól kapott ki egy kemény meccsen.

Hegedűs Botond a meccs első felében hátrányban volt, de a végére magára talált, és hozta a továbbjutást az ír Brandon Tait ellenében. Viczián Roland kemény meccsen, de magabiztosan, esélyeshez méltóan győzelemmel mutatkozott be legyőzve Dejan Duht (Szlovénia). Krucsai Gergő az orosz Gerasimov ellen mérkőzött, és sajnos alulmaradt. Hrabovszki Donát az angol Harris­-szel játszott, sajnos a továbbjutás neki sem sikerült. Laurincz Boglárka most nem tudott mit kezdeni horvát Lorena Jurisics hosszú lábaival, így sajnos nem tudott továbbkerülni.

Szentpéteri Bence nehezen kezdett alacsony, de nagyon erős hazai ellenfele, Carlos Miguel Fernandez Montero (Spanyolország) ellen, de a második menetben már magabiztosan hozta a meccset. Bálint Zoltán egyfajta döntőt vívott első meccsén a bolgár Hadzhigenov ellen, az utolsó előtti másodpercben bevitt felrúgásával nyerve meg a kemény csatát. Második meccsét hatalmas fölénnyel hozta az ír Maguire ellen tecnikai K.O.-val. Hidvégi Nándor végig vezetett, az utolsó 20 másodpercben viszont ellenfele, a német Eike Hellmermagára talált, Nándor így egy ponttal kikapott.Opauszki Dávid kemény meccsen, magabiztosan hozta a továbbjutást, győzedelmeskedve Kevin Usuelli (Olaszország) ellen.

Laurincz Zoltán magabiztos KO-­val mutatkozott be az Eb­-n, legyőzve a lengyel Przemyszlav Miskiwet. Csák Bence kemény meccsen, de végig koncentrálva utasította maga mögé Daniel José Mangas Cabalgantét (Spanyolország).

A csapat jó hangulatban van, fizikailag bírják a terhelést, ami nem egyszerű különösen abból az aspektusból, hogy az ellátás finoman szólva hagy némi kívánnivalót maga után.

Összegezve az első napi küzdő közül tízen állva maradtak, nyolcan elbúcsúztak az Európa-­bajnokság egyéni küzdelmeitől. A szerdai versenynap tétje, hogy a küzdelmek a legjobb négybe jutásért folynak, vagyis az érmes helyre jutásért. Több fronton is ír riválissal csapnak össze versenyzőink, így a két light­contactos versenyző Kovács Barbara és Kürti Bonita is. Kemény mérkőzés elé nézhet Laczó Tamás, Hegedűs Botond, akik a mindig veszélyes rivális olaszokkal csapnak össze.

Ringbe lép Kádas Gábor, aki kőkemény küzdelemre számíthat szerb ellenfelével szemben. A többi versenyzőre sem „sétagalopp” vár majd.

Szerdán a következő küzdelmeket vívják a Békés megyei versenyzők.
Point fighting szabályrendszer. Kadett 1 kcs. 32 kg: Stumpf Márk—Davitt Neary (Írország) a 4 közé jutásért 37 kg: Laurincz Péter—Petr Zich (Csehország) a 4 közé jutásért. 42 kg: Laczó Tamás—Frederico Bramati (Olaszország) a 4 közé jutásért. 28 kg: Viczián Vivien—Ellie Doyle (Nagy­Britannia) a 4 közé jutásért.
32 kg. Leszkó Kitti—Sarah Murray (Írország) a 4 közé jutásért.
Kadett 2 kcs. 42 kg: Hegedűs Botond—Frederico Fanton (Olaszország) a 4 közé jutásért. 52 kg: Viczián Roland—Grigorij Langavij (Oroszország) a 4 közé jutásért.
69 kg: Szentpéteri Bence—Ramin Dehyar (Németország) a 4 közé jutásért. +69 kg: Szász Kristóf—Gearoid Cramp (Írország) a 4 közé jutásért.
Juniorok. 57 kg: Csák Bence—Fletcher Thomas (Nagy­Britannia) a 4 közé jutásért 69 kg: Laurincz Zoltán—Joseph Watkins (Nagy-Britannia) a 4 közé jutásért. 74 kg: Bálint Zoltán—Vincent Schorn (Németország) a 4 közé jutásért. 84 kg. Opauszki Dávid—Leon Ibrahim (Németország) a 4 közé jutásért.
Light-contact szabályrendszer.
Kadett 2 kcs. 50 kg: Kovács Barbara—Amy Wall (Írország) a 4 közé jutásért. 55 kg: Kürti Bonita—Eadoin Mc Crave (Írország) a 4 közé jutásért.
K­1 szabályrendszer. 63,5 kg: Kádas Gábor—Nemanja Dundjerov (Szerbia) a 4 közé jutásért.
Az Eb-beszámoló Hrabovszki György tudósítása alapján készült.

műhelyfoglalkozás Licska Balázs
Az év séfje főzött Békéscsabán, a CsabaParkban
Szíria / 14 perce
Orbán Viktor Erdogan török elnökkel tárgyalt
Péntek délután a magyar miniszterelnök összehívta a biztonsági kabinetet is.
Gyász
Ha emlegettek köztetek leszek, De fáj, ha látom könnyetek. Ha rám gondoltok, mosolyogjatok, Mert én már Istennél vagyok. GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Ilyés Gergely békéscsabai (volt szabadkígyósi lakos), életének 95. évében csendesen megpihent. Hamvait 2020. február 29-én 10 órakor helyezzük örök nyugalomra a békéscsabai Ligeti temetőben. Kérjük a végtisztességen megjelenőket, hogy kegyeletüket egy szál virággal róják le. Köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy HALUSTYIK BÉLA 2020. február 19-én elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. február 28-án 11 órakor lesz az orosházi Alvégi temetőben. A gyászoló család
Nem hal meg az, akinek emléke örökké szívünkben él. GYÁSZHÍR Fájdalommal tudatjuk, hogy Pribojszki János békéscsabai lakos 64 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni temetése 2020. február 28-án 13 órakor lesz a békéscsabai Vasúti temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A Gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy GYÁSZHÍR Braun Ádámné szül:Csiszár Dorottya Katalin békéscsabai lakos 2020. február 17-én életének 78. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. február 28-án 15 órakor lesz a békéscsabai Vasúti temetőben. Ezúton köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család
"Az édesanyák nem halnak meg, Csak fáradt szívük pihenni tér." GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Dr. Dragán Ivánné szül.: Galosi Ilona Mária békéscsabai lakos 2020. február 20-án, 83 éves korában csendesen megpihent. Temetése 2020. február 28-án 11 órakor lesz a békéscsabai Ligeti temetőben. Ezúton köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy GYÁSZHÍR Tóth Józsefné szül.:Kiszely Zsófia békéscsabai lakos 75 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. február 28-án 11 órakor lesz a békéscsabai Vasúti temetőben. A gyászoló család
GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Krajcsó József békéscsabai lakos 69 éves korában elhunyt. Temetése 2020. február 28-án 10 órakor lesz a békéscsabai Szarvasi úti katolikus temetőben. A gyászoló család
MEGEMLÉKEZÉS "A bánat, a fájdalom örökre megmarad. Mindig velünk leszel, az idő bárhogy is halad." Fájó szívvel emlékezünk ifj. Bődi János halálának 11.évfordulóján. Felesége, kislánya, szülei, testvére és családja.
MEGEMLÉKEZÉS Fájó szívvel emlékezünk a 12 évvel ezelőtt elhunyt Bartolák Mihály kőműves mesterre. Szerető családja
"Nem hal meg az, akinek emléke örökké szívünkben él." GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy dr. Gedos Iván orvos rövid súlyos betegségben 2020. február 17-én életének 90. évében elhunyt. Temetése 2020. február 25-én 13 órakor Magyarcsanádon lesz. A gyászoló család
„Nem hal meg az, akinek emléke Örökké szívünkben él.” GYÁSZHÍR Fájó szívvel tudatjuk, hogy Kovács János békéscsabai lakos 75 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. február 27-én 10 órakor lesz a békéscsabai Vasúti temetőben. Kegyeletüket egy szál virággal róhatják le. Ezúton köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család
Köszönetnyilvánítás Ezúton mondunk köszönetet a rokonoknak, barátoknak,szomszédoknak,munkatársaknak, a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt vezetőségének, és mindazoknak, akik ismerték és szerették, hogy Baukó András Tusi bácsi búcsúztatásán megjelentek, mély fájdalmunkat enyhíteni igyekeztek. A gyászoló család.
Gyászhír Mély fájdalommal tudatjuk, mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Sári István békéscsabai lakos 80 éves korában elhunyt. Hamvait 2020. február 25-én 11 órakor búcsúztatják el a Református Egyház Gyülekezeti termében. Kérjük, a koszorúra, virágra szánt összeget a Református Egyház javára ajánlják fel. A gyászoló család.
"Nem hal meg az akinek emléke Örökké szívünkben él." Gyászhír Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Ásványi László János békéscsabai lakos 2020. február 06-án életének 84. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. február 26-án 10 órakor lesz a békéscsabai Ligeti temetőben. Ezúton köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
Gyászhír Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Székely Istvánné INCIKE 2020. január 16-án elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. február 25-én 10 órakor lesz a békéscsabai Vasúti temetőben. Gyászoló férje és fia.
GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Sarkadi Lajosné szül. Szabó Erzsébet gerlai lakos életének 92. évében elhunyt. Temetése 2020. február 24-én 10 órakor lesz a gerlai köztemetőben A gyászoló család
GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Lipták Györgyné szül. Csapó Ilona Békéscsaba, Vörösmarty u. 13. szám alatti lakos 2020. február 12-én, 64 éves korában elhunyt. Temetése 2020. február 21-én 11 órakor lesz a békéscsabai Berényi úti temetőben. Ezúton köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család
Soha el nem múló fájdalommal és örök szeretettel EMLÉKEZEM DR. OLÁRY GYULA CSABA nyugalmazott jogtanácsos halálának 11. évfordulóján. "Emléke él, és élni fog míg az én szívem e földön még dobog. Őrzöm a képét, a mosolyát, a hangját, s minden gesztusát. Őrzöm a mozdulatait, mely bennem él mind a mai napig, őrzöm a felém közvetített gondolatait, a nekem elsuttogott szavait. Mert nem halt meg ő, még mindig él nekem, csak messze távozott, hol meg nem érinthetem." Feleséged
"Pihenj, Te drága szív, már megszűntél dobogni. Szerető jóságod nem tudjuk feledni. Mert elfelejteni Téged soha nem lehet. Csak meg kell tanulnunk ezután élni Nélküled! GYÁSZHÍR Fájó szívvel tudatjuk, hogy Aradszki András IHAROS 74 éves korában elhunyt. Temetése 2020. február 21-én 15 órakor lesz a békéscsabai Berényi úti temetőben. Gyászoló szerettei
"Nem hal meg az, akinek emléke Örökké szívünkben él." GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Botyánszki Endre békéscsabai lakos 2020. február 14-én, 76 éves korában elhunyt. Szerettünket 2020. február 22-én 11 órakor kísérjük utolsó útjára a békéscsabai Berényi úti temetőben. Ezúton köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család
üzen a múlt / 1 órája
Elsüllyedt spanyol gályákról származó ezüstpénzeket találtak Floridában
kormányinfó Plusz / 2 órája
Közzétette első videóját a kormányszóvivő (nézze meg)
állami program / 2 órája
Jobb munkához segítik az anyukákat
szennyvíz-beruházás / 2 órája
Négymilliárdos fejlesztés ért véget Battonyán
Cs. I.
Mint egy profi / 2 órája
Ezért lesz olyan jó a Galaxy S20 telekamerája
aktiválódik / 2 órája
Reszkessetek: Macaulay Culkin visszatér