Egy hét múlva kezdődik Riminiben az utánpótlás világbajnokság

Az utolsó héthez érkezett a junior és kadet kick-box világbajnokságra történő felkészülés, hiszen egy hét múlva kezdődik a nagy összecsapás, amit egy hosszú idő óta tartó megfeszített edzésmunka előzött meg.

Az indulók száma kétezer versenyző körül várható, vagyis a hangulatos olasz tengerparti városban, Riminiben a világbajnokság hetében szinte minden a kick-box-ról szól majd.

A világbajnokság programja szerint szeptember 6-án, a rendező bizottság rövid eligazítása után kezdődik a csapatok érkezése és a mérlegelés. A magyar válogatott versenyzők — köztük a Békés megyeiek — a tervek szerint szeptember 7-én, vasárnap 14 órakor mérlegelnek.

Szeptember 8-án hétfőn igencsak mozgalmas nap vár mindenkire. Minden szabályrendszer bírói karának szemináriumot, felkészítést tartanak az egységes szabályértelmezés érdekében. Aznap tartják a szövetségi edzők értekezletét, s ezt a sok mindent meghatározó, számítógépes sorsolás követi. Este rendezik meg a WAKO vezérkarának és a tagországok képviselőinek nagyon fontos konferenciáját, amit vacsora követ.

Kedden 10.00 órától tartják a valószínűleg látványos megnyitó ünnepséget, és 12 órától kezdődnek a világbajnokság selejtező mérkőzései. Szerdán és csütörtökön egész nap folytatódnak a selejtezők.  

Pénteken a döntők első felét nézhetik meg a nézők, majd szombaton a többi döntő és utána a záróesten, a „Sayonara Partyn” lazíthatnak a versenyzők — remélhetőleg minél több magyar és Békés megyei ünneplővel.Békés megyét 26 versenyző képviseli Riminiben, még sohasem indult ilyen magas létszámú megyei csapat a kick-box utánpótlás világbajnokságok történetében.

Ráadásul a csapat összetételét nézve több esélyes és világbajnoki címvédő is csatába száll. A Békés megyeiek is napi több edzéssel, edzőtáborokkal igyekeztek a legjobb formát kialakítani. Mint ismeretes, egy ország a világbajnokságon egy kategóriában két versenyzőt indíthat.

A magyar utánpótlás válogatottban hat olyan kategória is található, ahol Békés megyei adja mind a két indulót. Itt nyilván az lenne az ideális, ha a két versenyző a döntőben találkozna, hiszen a sorsolásnál a két azonos nemzetbelit külön ágra helyezik. Reménykedjünk, hátha láthatunk ilyen „házidöntőt”.


A magyar kick-box utánpótlás válogatott Békés megyei tagjai a következő kategóriákban indulnak. Point-Fighting szabályrendszer.
Kadet 1 korosztály. Fiúk. 28 kg: Stumpf Márk (Békéscsabai Lakótelepi SE).
32 kg: Laurincz Péter (Újkígyósi Szabadidős KB). 47 kg: Magyar István (Újkígyósi Szabadidős KB).

Lányok. 28 kg: Hegedűs Hanga (Bcs. LTP SE), Leszkó Kitti (Bcs. LTP SE). 32 kg: Fülöp Fanni (Újkígyósi Szabadidős KB). 47 kg: Kovács Barbara (Bcs. LTP SE), Kürti Bonita (Bcs. LTP SE). +47 kg: Török Dóra (Újkígyósi Szabadidős KB).

Kadet 2 korosztály. Fiúk. 42 kg: Czár Tibor (Bcs. LTP SE), Viczián Roland (Bcs. LTP SE). 47 kg: Krucsai Gergő (Újkígyósi Szabadidős KB), Hrabovszki Donát (Bcs. LTP SE). 57 kg: Sallai Gábor (Bcs. LTP SE), Szentpéteri Bence (Bcs. LTP SE). 69 kg: Bálint Zoltán (Bcs. LTP SE), Szász Kristóf (Bcs. LTP SE). + 69 kg: Opauszki Dávid (Bcs. LTP SE). Lányok. 50 kg: Laurincz Boglárka (Újkígyósi Szabadidős KB). 55 kg: Ronyecz Fanni (Bcs. LTP SE).
Juniorok. Férfiak. 57 kg: Hídvégi Nándor (Újkígyósi Szabadidős KB). 63 kg: Laurincz Zoltán (Újkígyósi Szabadidős KB). 84 kg: Harangozó Gábor (Újkígyósi Szabadidős KB).

Light-contact szabályrendszer.
Juniorok. Férfiak. 89 kg: Vida Balázs (Hegyesi KBSE, Füzesgyarmat).
Kick-light szabályrendszer. 89 kg: Vida Balázs.
K-1 szabályrendszer. Juniorok. Férfiak. 60 kg: Mármarosi Patrik (Bcs. LTP SE). 63,5 kg: Kádas Gábor (Bcs. LTP SE).
A csapatot edzőként Debreczeni Dezső, Hricsovinyi Károly és Haba József kíséri el.

A magyar csapattal utazó négy versenybíró egyike a békéscsabai Gregor László lesz. Természetesen a mérkőzés színhelyén, Riminiben ott drukkol majd a hozzátartozók, szurkolók népes serege, akik már készülnek a sportszerűen hangos biztatásra.

műhelyfoglalkozás Licska Balázs
Az év séfje főzött Békéscsabán, a CsabaParkban
Szíria / 41 perce
Orbán Viktor Erdogan török elnökkel tárgyalt
Péntek délután a magyar miniszterelnök összehívta a biztonsági kabinetet is.
Gyász
Ha emlegettek köztetek leszek, De fáj, ha látom könnyetek. Ha rám gondoltok, mosolyogjatok, Mert én már Istennél vagyok. GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Ilyés Gergely békéscsabai (volt szabadkígyósi lakos), életének 95. évében csendesen megpihent. Hamvait 2020. február 29-én 10 órakor helyezzük örök nyugalomra a békéscsabai Ligeti temetőben. Kérjük a végtisztességen megjelenőket, hogy kegyeletüket egy szál virággal róják le. Köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy HALUSTYIK BÉLA 2020. február 19-én elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. február 28-án 11 órakor lesz az orosházi Alvégi temetőben. A gyászoló család
Nem hal meg az, akinek emléke örökké szívünkben él. GYÁSZHÍR Fájdalommal tudatjuk, hogy Pribojszki János békéscsabai lakos 64 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni temetése 2020. február 28-án 13 órakor lesz a békéscsabai Vasúti temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A Gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy GYÁSZHÍR Braun Ádámné szül:Csiszár Dorottya Katalin békéscsabai lakos 2020. február 17-én életének 78. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. február 28-án 15 órakor lesz a békéscsabai Vasúti temetőben. Ezúton köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család
"Az édesanyák nem halnak meg, Csak fáradt szívük pihenni tér." GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Dr. Dragán Ivánné szül.: Galosi Ilona Mária békéscsabai lakos 2020. február 20-án, 83 éves korában csendesen megpihent. Temetése 2020. február 28-án 11 órakor lesz a békéscsabai Ligeti temetőben. Ezúton köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy GYÁSZHÍR Tóth Józsefné szül.:Kiszely Zsófia békéscsabai lakos 75 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. február 28-án 11 órakor lesz a békéscsabai Vasúti temetőben. A gyászoló család
GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Krajcsó József békéscsabai lakos 69 éves korában elhunyt. Temetése 2020. február 28-án 10 órakor lesz a békéscsabai Szarvasi úti katolikus temetőben. A gyászoló család
MEGEMLÉKEZÉS "A bánat, a fájdalom örökre megmarad. Mindig velünk leszel, az idő bárhogy is halad." Fájó szívvel emlékezünk ifj. Bődi János halálának 11.évfordulóján. Felesége, kislánya, szülei, testvére és családja.
MEGEMLÉKEZÉS Fájó szívvel emlékezünk a 12 évvel ezelőtt elhunyt Bartolák Mihály kőműves mesterre. Szerető családja
"Nem hal meg az, akinek emléke örökké szívünkben él." GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy dr. Gedos Iván orvos rövid súlyos betegségben 2020. február 17-én életének 90. évében elhunyt. Temetése 2020. február 25-én 13 órakor Magyarcsanádon lesz. A gyászoló család
„Nem hal meg az, akinek emléke Örökké szívünkben él.” GYÁSZHÍR Fájó szívvel tudatjuk, hogy Kovács János békéscsabai lakos 75 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. február 27-én 10 órakor lesz a békéscsabai Vasúti temetőben. Kegyeletüket egy szál virággal róhatják le. Ezúton köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család
Köszönetnyilvánítás Ezúton mondunk köszönetet a rokonoknak, barátoknak,szomszédoknak,munkatársaknak, a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt vezetőségének, és mindazoknak, akik ismerték és szerették, hogy Baukó András Tusi bácsi búcsúztatásán megjelentek, mély fájdalmunkat enyhíteni igyekeztek. A gyászoló család.
Gyászhír Mély fájdalommal tudatjuk, mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Sári István békéscsabai lakos 80 éves korában elhunyt. Hamvait 2020. február 25-én 11 órakor búcsúztatják el a Református Egyház Gyülekezeti termében. Kérjük, a koszorúra, virágra szánt összeget a Református Egyház javára ajánlják fel. A gyászoló család.
"Nem hal meg az akinek emléke Örökké szívünkben él." Gyászhír Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Ásványi László János békéscsabai lakos 2020. február 06-án életének 84. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. február 26-án 10 órakor lesz a békéscsabai Ligeti temetőben. Ezúton köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
Gyászhír Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Székely Istvánné INCIKE 2020. január 16-án elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. február 25-én 10 órakor lesz a békéscsabai Vasúti temetőben. Gyászoló férje és fia.
GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Sarkadi Lajosné szül. Szabó Erzsébet gerlai lakos életének 92. évében elhunyt. Temetése 2020. február 24-én 10 órakor lesz a gerlai köztemetőben A gyászoló család
GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Lipták Györgyné szül. Csapó Ilona Békéscsaba, Vörösmarty u. 13. szám alatti lakos 2020. február 12-én, 64 éves korában elhunyt. Temetése 2020. február 21-én 11 órakor lesz a békéscsabai Berényi úti temetőben. Ezúton köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család
Soha el nem múló fájdalommal és örök szeretettel EMLÉKEZEM DR. OLÁRY GYULA CSABA nyugalmazott jogtanácsos halálának 11. évfordulóján. "Emléke él, és élni fog míg az én szívem e földön még dobog. Őrzöm a képét, a mosolyát, a hangját, s minden gesztusát. Őrzöm a mozdulatait, mely bennem él mind a mai napig, őrzöm a felém közvetített gondolatait, a nekem elsuttogott szavait. Mert nem halt meg ő, még mindig él nekem, csak messze távozott, hol meg nem érinthetem." Feleséged
"Pihenj, Te drága szív, már megszűntél dobogni. Szerető jóságod nem tudjuk feledni. Mert elfelejteni Téged soha nem lehet. Csak meg kell tanulnunk ezután élni Nélküled! GYÁSZHÍR Fájó szívvel tudatjuk, hogy Aradszki András IHAROS 74 éves korában elhunyt. Temetése 2020. február 21-én 15 órakor lesz a békéscsabai Berényi úti temetőben. Gyászoló szerettei
"Nem hal meg az, akinek emléke Örökké szívünkben él." GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Botyánszki Endre békéscsabai lakos 2020. február 14-én, 76 éves korában elhunyt. Szerettünket 2020. február 22-én 11 órakor kísérjük utolsó útjára a békéscsabai Berényi úti temetőben. Ezúton köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család
üzen a múlt / 2 órája
Elsüllyedt spanyol gályákról származó ezüstpénzeket találtak Floridában
kormányinfó Plusz / 2 órája
Közzétette első videóját a kormányszóvivő (nézze meg)
állami program / 2 órája
Jobb munkához segítik az anyukákat
szennyvíz-beruházás / 2 órája
Négymilliárdos fejlesztés ért véget Battonyán
Cs. I.
Mint egy profi / 3 órája
Ezért lesz olyan jó a Galaxy S20 telekamerája
aktiválódik / 3 órája
Reszkessetek: Macaulay Culkin visszatér