Újra Hírlap-szakácskönyv!

Eldördült a startpisztoly, megkezdődött az idei receptversenyünk. Idén a Hungarikumok, helyi ízek olvasóinktól című, immáron 11. Hírlap-szakácskönyvben is az Önök ételeire építünk.

Várjuk kedvenc receptjeiket, az ételek alapanyagainál a hungarikumokra, a helyi, családi ízekre számítunk. Stílszerűen tizenegy hungarikumot választottunk ki, melyeket mi ajánlunk az ételkészítéshez, a receptekhez. Ezek: fűszerpaprika-őrlemény (kalocsai vagy szegedi), hízott liba, szürkemarha, kolbász (csabai vagy gyulai), debreceni pároskolbász, téliszalámi (Pick vagy Herz), makói hagyma, akácméz, pálinka, szikvíz, pezsgő (Törley).

Ajánljanak Önök is nekünk, a többieknek olyan helyi alapanyagokat, értékeket a receptjeikben, melyek felhasználásával családjuk kedvenc ételeit készítik.

Osszák meg receptjeiket a nagyközönséggel, és lepjék meg a zsűrit is, melynek elnöke, egyben a könyv lektora Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke. A legjobb recepteket beküldőket idén is díjazzuk, a desszerteknél a legjobb kürtőskalácsreceptért különdíj jár.

A recepteket e-mailen a mariann.konya@mediaworks.hu címre, levélben a Békés Megyei Hírlap szerkesztőségének címére várjuk: 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő utca 3. A borítékra írják rá: „Receptverseny”. A receptnél várjuk a hozzávalókat négy személyre és az elkészítés módját. Közöljék elérhetőségeiket is, mert a beküldők portréit idén is fotóriportereink készítik el. Küldjék mielőbb receptjeiket, a végső beküldési határidő: 2017. május 15. 

Kommentek