18°
25°
13°

Forró grogok, dupla ágyasok – Itt az Árpád Pálinka kolbászfesztiváli kollekciója

A békéscsabai Árpád Pálinka az utóbbi három évben kétszer lett az ország legeredményesebb pálinkafőzdéje. A Magyarország legjobb pálinkája címet is elnyerték az Árpád prémium piros vilmoskörtével, és ezt a megye pálinkájának is választották, hasonlóan a lepotica szilvához. (x)

Nos, ezek a finomságok is megkóstolhatók az október 19-22. közötti, 21. Csabai Kolbászfesztiválon, az Árpád-pontokon. – Ott leszünk minden helyszínen, a sportcsarnok előtti podsztyenás háztól a két nagysátorig, az átjáró sátorig és a sátrak előtti külső részen is – hangsúlyozta ifj. Nagy árpád, az Árpád Pálinka főzőmestere. – A tavalyi, nagy sikert arató dupla ágyas 60-osok mellett újdonságként a dupla ágyas 40-eseket is bevetjük, mégpedig cigánymeggyben, szilvában, kajszibarackban, körtében és az országban egyedülállóan fekete cseresznyében.

Mindegyik italnál az adott gyümölcscsalád két fajtáját – szilvánál például a lepoticát és a Stanley-t – házasítják, és kétfajta ágyazási technológiát alkalmaznak. Vagyis friss és aszalt gyümölcsöt is raknak a pálinkára minimum egy évig. És ami szintén lényeges, a kolbászfesztiváli VIP-sátorban, a Gourmet Bistróban is kóstolhatják a vendégek az Árpád-pálinkák széles palettáját.

A főzőmester kiemelte, egy jó disznótoros étel előtt kötelező egy-két stampedli pálinkát meginni, és érdemes a minőséget választani. Újdonságként viszont a hűvösebb estékre tekintettel a szilva- és vilmoskörte-pálinkás – fahéjas, szegfűszeges – forró pálinkás italokkal (grogokkal) is szolgálnak a vendégeiknek a podsztyenás házban.

Ifj. Nagy Árpád kitért arra, hogy új, egységes, letisztult, modern dizájnnal, egységes színvilággal jelennek meg a Csabai Kolbászfesztiválon, ahogy az Magyarország legeredményesebb pálinkafőzdéjéhez illik. A rendezvényre külön akciókkal készülnek, ezekről mindenki értesülhet az Árpád-pontokon. A legkülönlegesebb ízvilágot is felvonultatják, lehet koccintani többek között kökényből, fekete ribizliből és vadkörtéből készült pálinkákkal is.

Az Árpád-pálinka, valamint az Árpád Pálinkatanya elérhetőségei: Békéscsaba, Kisrét 92/2. (mezőmegyeri út), telefon 66/325-859, 30/998-4032. E-mail: arpadpalinka@arpadpalinka.hu, honlap: www.arpadpalinka.hu.

 

 

Kommentek

Legolvasottabb

1
Csabaiak, figyelem! Több útszakaszon is változik a forgalmi rend
2
Két kilométeres ámokfutást rendezett egy ló Sarkadon
3
Mentőhelikopter szállította kórházba az összeesett férfit
4
Gripenek repkedtek Orosháza fölött, azt is tudjuk, miért
5
Sarkadi diszkóbaleset: négy évet ülhet a sofőr
csomagtér
Rajzfilmbe illő módszerrel fosztogattak a reptéren
időjárás / 1 órája
Még tart a meleg
A legmagasabb hőmérséklet 19 és 25 fok között alakul.
Gyász
"Olyan szomorú mindig egyedül lenni, Valakit várni, hiába keresni. Valakire várni, ki nem jön többé, Valakit szeretni titokban, örökké." MEGEMLÉKEZÉS Fájó szívvel emlékezünk Bálint Lajos halálának 15. évfordulóján. Szerető családja
"Az édesanyák nem halnak meg, Csak fáradt szívük pihenni tér." GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy özv. Máté Mihályné szül. Erdélyi Erzsébet Békéscsaba, Nagy Sándor utcai lakos életének 92. évében csendesen megpihent. Temetése 2017. október 20-án 10 órakor lesz a békéscsabai Tompa utcai temetőben. Ezúton köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család
béremelkedés / 1 órája
17 százalékkal magasabb a fizikai munkások órabére a tavalyihoz képest
Elcsábuló férfiak / 1 órája
A magyarok kétharmada szigorúbban büntetné a hamisítókat
zongoraművészek is érkeznek / 2 órája
Dmitrij Kitajenko is a Fesztiválzenekar vendége lesz ősszel
Kémper / 2 órája
Ismét fordulhat a kocka a volt titkosszolgálati vezetők ügyében
szájpropaganda / 3 órája
Hárommilliárdot hagytak itt a futók
népességfogyás / 3 órája
A KSH elnöke szerint a kivándorlásnak pozitív hatása is van