Közélet

CHESTER BENNINGTON / 1 órája
G. D., fotó: AFP
Sorra cserélik le profilképüket a megyében élő facebookozók is, hogy gyertyagyújtás helyett/mellett így adózzanak az amerikai Linkin Park magyar idő szerint csütörtök éjjel elhunyt énekese előtt. Ha ön is szimpatizált Chester Bennington munkásságával, most néhány kattintással, akár otthon, mobilról is leróhatja tiszteletét.
programajánló / 3 órája
Összeállításunkban az előttünk álló hétvége és a jövő hét Békés megyei vagy Békés megyei ­vonatkozású eseményei, rendezvényei közül válogatunk.
19 órája
Papp Gábor
A megyében több helyen is gondokat okoz, hogy vegetációs időszakukban a fák és a bokrok miatt szinte beláthatatlanná válnak utcák és utak kereszteződései. Békésen már a kérdésfelvetést követően néhány nappal orvosolták a problémát.
dinnye / 23 órája
Nyemcsok László
A Békés megyei dinnyetermesztők értékesítési problémájára, az alacsony átvételi árra hívta fel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés Megyei Igazgatósága a magyar, ezen belül a Békés megyei dinnye kóstoltatásával csütörtökön a Békéscsabai Jókai Színház előtt. Ezzel segíteni kívánták, hogy a hazai fogyasztásban az itt termett dinnye élvezzen elsőbbséget.
KÁROSULTAK / 1 napja
MTI
A Green Holidays csődje miatt elmaradt utakkal kapcsolatban bejelentett kárigények összege 480 321 376 forint, a rögzített kárbejelentések száma 1793, amelyben 3256 utas érintett – közölte az Uniqa Biztosító Zrt. a honlapján.
Kistérség / 1 napja
Bűncselekmény hiánya miatt megszüntette a zugírászat ügyében elrendelt nyomozást a békéscsabai kistérségi ügyekkel kapcsolatban a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség – tájékoztatta a Békés Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.