26°
25°
13°

Új nevet kapott a látogatóközpont

A mai naptól Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont névre hallgat a Körös-Maros Nemzeti Park Réhelyi Látogatóhelye.

A névadást egy monumentális méretű túzokot ábrázoló szobor leleplezésével tették emlékezetessé a szervezők a második alkalommal megrendezett túzokfesztiválon. Dankó Béla országgyűlési képviselő jeles alkalomnak nevezte a szoborátadást azért is, mert a településnek sikerült elérnie, hogy Magyarország túzokállományának egyharmada itt található. Szép számban vettek részt a rendezvényen családosok, ahol népszerű programelem volt a csikósok, a solymászok és az íjászok bemutatója.

A csikósok vágtázó lovakon ostort csattogtattak, ölyvet is simogathattak a bátrabbak, akinek meg volt hozzá szerencséje láthatott egy-egy példányt a magas fűben megbúvó nagytestű madarakból. Mi sajnos hiába bandukoltunk be mélyen – egy helybéli férfi útmutatásának megfelelően – az érintetlen nemzeti park területébe, nem mutatták meg magukat az állatok.

Viszont csodálatosan szép szürke marhákat és bivalyokat tekinthettünk meg, ami kicsit oldotta a csalódottságunkat. De hát, mondhatjuk: jobb ma egy veréb (szürke marha), mint holnap egy túzok. Hatalmas sor várakozott délidőben a pörköltes, gulyásos, palacsintás sátornál, de mindenki türelmesen várt az eledelére.

Közben hol esőre állt az idő, hol pihegtünk a hirtelen jött hőmérséklet-emelkedéstől, de még így is érdemes volt végig állni a sort. A fesztiválról bővebben a Békés Megyei Hírlap hétfői lapszámában olvashatnak.

 

Még több fényképet ide kattintva talál!

Legolvasottabb

1
Csabaiak, figyelem! Több útszakaszon is változik a forgalmi rend
2
Két kilométeres ámokfutást rendezett egy ló Sarkadon
3
Mentőhelikopter szállította kórházba az összeesett férfit
4
Gripenek repkedtek Orosháza fölött, azt is tudjuk, miért
5
Sarkadi diszkóbaleset: négy évet ülhet a sofőr
fényesebb jövőt képzelt
Rendőrségi pilótát vakított lézerrel egy ápoló
A vidék megtartó ereje / 8 perce
Lázár János: A jó közlekedés javítja az életminőséget
A kormány a közlekedés ügyét a polgári berendezkedés egyik legfontosabb elemeként tartja számon – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az I. Magyar közlekedési konferencián Egerben.
Gyász
"Olyan szomorú mindig egyedül lenni, Valakit várni, hiába keresni. Valakire várni, ki nem jön többé, Valakit szeretni titokban, örökké." MEGEMLÉKEZÉS Fájó szívvel emlékezünk Bálint Lajos halálának 15. évfordulóján. Szerető családja
"Az édesanyák nem halnak meg, Csak fáradt szívük pihenni tér." GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy özv. Máté Mihályné szül. Erdélyi Erzsébet Békéscsaba, Nagy Sándor utcai lakos életének 92. évében csendesen megpihent. Temetése 2017. október 20-án 10 órakor lesz a békéscsabai Tompa utcai temetőben. Ezúton köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család
lávacső / 51 perce
Hatalmas barlangot találtak a Holdon
rehabilitáció / 1 órája
A költési idő alatt tilos a kiképzés
Európa-liga / 1 órája
Balotelli a Lazio ellen bizonyíthatja, hogy helye van a válogatottban
mulatási / 1 órája
Labdák közé huppant Halle Berry
Meglepő / 2 órája
Nyár óta omladozik Zámbó Jimmy sírja
Adatvédelem / 2 órája
Házkutatást tartanak a szcientológiai egyház budapesti központjában