Két megyei mesterszakács utazik Indonéziába

Jövő héten két Békés megyei mesterszakács, Tímár Attila és Tímár Albin Indonéziába utazik, hogy magyar – közte Békés megyei – alapanyagokból a gasztronómiát népszerűsítsék. A több mint kéthetes utazást a megyei önkormányzat is támogatta.

– A küldöttség nemcsak a magyar-indonéz, hanem a Békés megye és Észak-Szumátra tartomány közötti kapcsolatot is erősítheti – mondta Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke. Békés megye és Észak-Szumátra között 2010-ben testvérmegyei kapcsolat jött létre, a megállapodás azonban 2015-ben lejárt. Hogy áttekintsék a további együttműködés lehetőségét, tavaly a megyébe utazott Indonézia magyarországi nagykövete és az észak-szumátrai kormányzó.

Tímár Attila és Tímár Albin több jelentős rendezvénynek sütnek, főznek majd. Egy üzleti vacsorára ötfogásos menüt készítenek, gyopárosi libamellel, orosházi libamájjal, sárréti sajttal. Egy tematikus gálavacsorán a háromból két fogást ők készítenek, szürkemarhapörköltet és vargabélest. A legjobb tavalyi Békés megyei pálinkát, a lepotica szilvából készült párlatot is megízleltetik. A két mesterszakács indonéz, észak-szumátrai ételek készítésével ismerkedik meg a kint lét alatt.

 

Kommentek