Békésben szinte egész nap megy a tévé

Sőt, a megye az otthoni készülékek számát nézve is rekorder: tízből négy háztartásban "csak" két darab tévé üzemel, Békésben viszont akad, ahol négynél is több van.

Tízből négy magyar háztartásban kettő, minden harmadikban pedig vagy egy vagy háromnál is több TV van. A rekordot Békés és Zala megye tartja, ott az otthonok kétharmadában négynél is több tévé van, Veszprém és Bács-Kiskun megyében azonban közel minden tizedik háztartásban egy darab sincs – derült ki egy hazai áruházlánc legfrissebb felméréséből, amelyről az mfor.hu is írt.

A készülékek tekintetében vegyes képet mutat hazánk: a legelterjedtebbek a LED vagy OLED, illetve a hagyományos tévék, az Ultra HD készülékek egyelőre elenyésző számban vannak jelen. Arányaiban a legtöbb hagyományos készülék Tolna, illetve Heves megyében, a legtöbb LED TV pedig Vas, illetve Nógrád megyében található. Érdekesség, hogy a magyar lakosság 13 százaléka rendelkezik csak okostévével – olvasható a cikkben.

A tévézési szokásokat vizsgálva kiderült: a legtöbbet Békés megyében nézik a tévét, Zala megyében a többség viszont be sem kapcsolja a készüléket. A műsorkínálattal ennek ellenére Zala és Veszprém megyében a legelégedettebbek a lakók, Békés és Vas megyében pedig a legelégedetlenebbek.

Az interneten való tévézés bár egyre közkedveltebb, Nógrád és Békés megyében van még mit javítani a népszerűségén – írják. A „visszajátszás” funkciót is egyre többen használják, Zala, illetve Jász-Nagykun-Szolnok megyében kedvelik a legtöbben, és Békés, valamint Tolna megyében alkalmazzák a legkevesebben.

Kommentek