16°
23°
13°

A kocsmában

Már megint itt vagyok. Reggeltől estig. Tegnap is itt voltam, holnap is itt leszek. Természetesen a kocsmában, Pultos Jóskával meg a Bécivel. Ma be kellett volna mennem a munkaügyi központba. Elfelejtettem. Volt fontosabb is. Meg kell vitatni a nagy kérdéseket Pultos Jóskával meg a Bécivel. Hukk.

A Béci okos ember. Beszél nekem sokat a politikáról. Igazából nem értek belőle semmit, de bólogatok, hátha fizet még egy kört. A múltkor is mesélt valami Angeláról meg valami Vlagyimirről. Nem ismerem őket. Biztos a szomszéd utcából valók, vagy ők is ilyen – hogy is kell mondani – migránsok. Ha már ők is itt vannak, fizethetnének nekem egy sört vagy egy felest. Hukk.

Pultos Jóska tanult ember, matekzseni. Ha mélyen a zsebembe nyúlok és előszedem az összes aprót, aztán kiszórom mindet, majd egyenként elé tolom a tízeseket meg a huszasokat, mindig segít összeszámolni. Csak az a fura, hogy mindig csupán egy feles jön ki belőle. Hukk.

Biciklivel jöttem, mi mással. Nem telik nekem kocsira meg motorra, el kellett adnom már a Ladát meg a Babettát is. A Béci meg a Pultos Jóska, mint tanult és okos emberek mondták, hogy jó lenne, ha gyalog jönnék, mert részegen nem lehet kerékpározni. Kikérem magamnak! Én nem vagyok részeg. Egyébként is lehet bicajozni. A tévében is benne volt. Hukk.

Azt is mondták, hogy láthatósági mellényt kellene hordanom. Még mit nem! Azt a rikító sárga cuccot? Hogy néznék ki benne? Majd ha árulnak belőle feketét, veszek. De legyenek bármilyen okos és tanult emberek, azt nem tudták megmondani, hogy kik teszik ki a járdára azt a sok bóját, amit állandóan kerülgetnem kell a kocsmából hazafelé. Pedig ez a nagy kérdés. Hukk.

Csak fekete láthatósági mellényt veszek fel.

Legolvasottabb

1
A vihar miatt számos helyre vonultak a tűzoltók
2
Felismeri Békéscsaba épületeit a képekről?
3
„Köszönöm, Körös” – újabb halszörny akadt horogra Békésben
4
Elütöttek egy gyermeket Békéscsabán
5
Üzenetet olvasott, súlyos balesetet okozott Kaszapernél
hétköznapi hős
16 ezer eurót talált a metrón egy diáklány, átadta a rendőrségnek 
Időjárás / 5 perce
Szerdán is folytatódik a borús, esős idő
A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 19, az Alföldön 20 és 23 fok között valószínű.
Gyász
"Akik napfényt varázsoltak mások életébe, maguk sem rejtőzhettek el előle" GYÁSZHÍR Fájó szívvel tudatjuk, hogy drága jó Édesanyánk Kocinszki Joachimné, volt Ancsin Árpádné született Bohus Judit a Békés megyei Népújság volt munkatársa életének 91. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017 szeptember 26-án kedden 13 órakor lesz Békéscsabán a Szarvasi úti temetőben. A gyászoló család
GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Bakonyi Erzsébet békéscsabai lakos 57 éves korában váratlanul elhunyt. Temetése 2017. szeptember 20-án 13 órakor lesz a békéscsabai Vasúti temetőben. A gyászoló család
vb-selejtező / 2 órája
A dánok egy félidőt hagytak női labdarúgóinknak
akár a szimfónia / 2 órája
Október elejétől új darabbal hódít a Thália Színház
filléres praktikák / 3 órája
Ragyogni fog otthona ezektől a természetes tisztítószerektől
különlegességeket kóstolhatnak / 4 órája
Temérdek finomság várja a nyíregyházi fesztiválra látogatókat
mozimánia / 4 órája
A cannes-i győztessel is versenyezhet a Testről és lélekről az Oscarért
Interjú / 5 órája
Újra vállalná szerepét a Szomszédok egykori sztárja