abu-dzabi tenisz

2017.12.28. 18:38

Bautista lesz Djokovic ellenfele

A spanyol Roberto Bautista lesz a féléves kihagyás után visszatérő Novak Djokovic ellenfele az abu-dzabi bemutató férfi tenisztorna elődöntőjében.

A hatfős verseny – melynek győztese 250 ezer dollárt kap – csütörtöki nyitányán a világranglista 20. helyezettje 7:5, 6:2-re legyőzte az orosz Andrej Rubljovot (39.), így ő találkozik a négy között az erőnyerő Djokoviccsal. A szerbek volt világelsője könyöksérülés miatt a júliusi wimbledoni negyeddöntő óta nem versenyzett, és a rangsor 12. helyére csúszott vissza.

A másik ágon a US Openen döntős Kevin Anderson (14.) 6:3, 7:6 (7-2)-ra verte a spanyol Pablo Carreno Bustát (10.), így ő játszik az osztrák Dominic Thiemmel (5.) a négy között. Kettejük eddigi hat meccsét rendre a dél-afrikai óriás nyerte.

Djokovic mellett Abu-Dzabiban tért volna vissza a szintén Wimbledon óta pihenő svájci Stan Wawrinka és az augusztusban csuklóműtéten átesett kanadai Milos Raonic is, ám ők visszaléptek. A világelső Rafael Nadal pedig a múlt héten közölte, hogy később kezdi csak meg az új szezont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában