Szponzorált tartalom

2021.06.19. 17:54

Szentes folyékony kincse a termálvíz

A Kurca-parti város egészségturizmusa a termálvízen alapszik. A Termál Gyógyfürdő és a Szentesi Sport- és Üdülőközpont szolgáltatásai nemcsak a gyógyulást, hanem az aktív kikapcsolódás lehetőségét is nyújtják.

Fotó: TOFAN SANDOR

Szentes Csongrád-Csanád megyében, a Tisza partján elhelyezkedő, fiatalos dél-alföldi település – 26 ezer fős lakosságával a megye harmadik legnépesebb városa. Egyedi arculatát a várost átszelő Kurca folyó jelenti. A Tisza és a Körös folyók természeti szépsége, gazdag növényzete és állatvilága is nagyban hocsongrádzzájárul Szentes egyedülálló természeti adottságaihoz.

Sok embert vonz a városba a termálvíz.

A török fürdőkre emlékeztető Termál Gyógy-fürdőt – amely a szentesi egészségturizmus színtere – a közeli kórház területén 1957-ben fúrt, 1735 méter mély kút 71 Celsius-fokos, minősített gyógytermálvize táplálja, amelynek gyógyhatását több évtizedes orvosi tapasztalat támasztja alá. Ez a víz kifejezetten előnyös a mozgásszervi panaszokkal küzdők számára, és bizonyítottan segíti az ilyen típusú műtéteket követő felépülést; hasznos több nőgyógyászati probléma esetén, és a lehető legjobban segíti az ellazulást.

Az alattuk lévő gazdag termálvízkincs ugyanazon rétegéből származó víz táplálja a Szentesi Sport- és Üdülőközpontban található medencéket is. A félsziget ősparkjában 80–100 éves platánfák között sétálva kiszellőztethetjük a fejünket, majd az alkáli-hidrogénkarbonátos termálvizekben kellemesen pihenhetünk, új erőt adva magunknak a következő hónapokra. A Kurca folyó ölelésében, egy 10 hektárnyi félsziget közepén fedett és szabadtéri termálvizű medencékkel; fedett és kültéri úszómedencékkel; sószobát, több típusú szaunát, gőzkabint magában foglaló wellnesszel és közeli hangulatos étteremmel várják a vendégeket. Vízparti apartmanjaik – ahol csak az együtt érkezők tartózkodnak – tisztán (ózonos légfertőtlenítéssel), rendezett környezetben fogadják az egyénileg, családdal vagy csoporttal érkezőket, akiknek a vízi sportokon felül igény szerint a teniszezés, a búvárkodás és a lovaglás lehetősége is biztosított.

Az Üdülőközpontot körülölelő Kurca folyón csónakázhat, kajak-kenuzhat, a strand területén strandröplabdáz-hat, strandfocizhat, tollaslabdázhat és horgászhat a vendég. A város aktív sportéletéhez szervesen kapcsolódik a Dr. Papp László Városi Sport-csarnok, amely rendszeresen helyt ad sportrendezvényeknek, országos és nemzetközi bajnokságoknak, versenyeknek. A színházkedvelők közül tömegeket vonzanak a Nyári Szabadtéri Színház előadásai, valamint hamarosan újra megnyílik a Tóth József Színház is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!