Szponzorált tartalom

2021.06.19. 15:01

Gyomaendrőd a Körösök ölelésében

A fürdő és egészségturizmus mellett több olyan turisztikai terméket is említhetünk a Dél-alföldi kisvárosban, amelyek alkalmasak vendégek élményeinek bővítésére. Turizmusának alapjait a táj természeti és kulturális értékei teremtik meg. A több napos tartózkodást magánszálláshelyek, panziók segítik. A településen átfolyó Hármas-Körös mellett 16 holtág vizén jelentős a horgászturizmus.

Fotó:

A város látnivalókban is bővelkedik. Az Erzsébet ligeti lombkoronasétány és kilátóhoz megfelelő kiindulópont a felújított Sóhajok hídja. A sétány interaktív szemléltető eszközök révén mutatja be a természet értékeit. Az 5 méter magas 300 méter hosszú szakaszon megfi gyelhetjük a ligetben élő madarakat. A 15 méter magas kilátóból pedig mesés kilátás tárul a szemünk elé. Elég bátor vagy ahhoz, hogy az üveg kilépőről szemlélődj? A tanösvény egy része a holtág vizén is folytatódik. A Hantoskerti holtágon csónakázás és vízibiciklizés közben ismerhető meg annak élővilága.

A Hármas-Körös gyomai közúti hídja mellett új élmények várják a vizek kedvelőit a Csicsergő Vízitúra Megállóhelyen. Lehetőség van csónak, kajak, sup bérlésére. A csoportos kirándulások kedvelői pedig előzetes bejelentéssel hajókirándulást tehetnek a Körösön. A kisváros vendégei számára érdekes kirándulás lehet továbbá a Körös Látogatóközpont, ahol az Aranka Játékbaba gyűjtemény látható, míg a Bárka Látogatóközpontban a Körösök szabályozását, élővilágát, valamint a halászat történetét ismerheti meg az érdeklődő. A kiállítások, emlékhelyek kedvelőit várja a Vidovszky Béla Városi Képtár, mely a városhoz kötődő képzőművészek alkotásait tárja a közönség elé.

Az Endrődi Tájház és Helytörténeti Gyűjtemény berendezése a XIX. század végi endrődi paraszti élet körülményeit mutatja be. A Kner Nyomdaipari Múzeum ismerteti a Kner család tagjainak munkásságát és a Gyomai Kner Nyomda történetét az 1882-es alapítástól napjainkig. A kiállítást működő könyvkötészeti- és nyomdagépek teszik szemléletessé. A fesztiválok után érdeklődőket pedig gasztronómiai rendezvények várják.

Információ

Látogassanak el Gyomaendrődre, kérjenek információt a Kállai Ferenc Művelődési Központtól, illetve a Tourinform irodában. (Tel.:66/283-524, [email protected], vagy [email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!