BÁCS-KISKUN

2021.06.18. 15:15

Fürdőzési lehetőségek Bács-Kiskun megyében

Bács-Kiskun megyében számos fürdőzési lehetőség várja a kikapcsolódni vágyókat. A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk néhány helyszínt, mely alkalmas lehet a családok számára.

Vadkerti-tó, a tiszta vizű pihenőközpont

Soltvadkert határában található a mesés Vadkerti-tó, mely a kisgyermekes családok számára is ideális kikapcsolódást jelentő hely. Az elmúlt években több százmillió forint értékben újult meg a vízpart, ahol a víz tisztasága kiváló. Kedvező árú belépőjegyek várják a látogatókat és a horgászokat. A 70 hektáros, fürdésre kiválóan alkalmas tóhoz part menti sekély vize miatt sokan járnak kisgyerekekkel, de az úszók is kedvelik. A fürdőzők biztonságát szakképzett vízimentő felügyeli.

A part egyik oldala nádas: ez a horgászok és a nyugalmat kedvelők világa.

A másik partszakasz beépített: több száz hétvégi ház és egy tucat különböző ifjúsági tábor található itt. A tópart infrastruktúrája és ellátottsága jó. A fürdőzők és a gyerekek szórakoztatására több vízibicikli-kölcsönző, trambulin, futballozásra alkalmas tér, vidámpark és óriáscsúszda áll rendelkezésre.

A természet Szeliden simogat

A Szelidi-tó szlogenje közelebb nem is állhatna a valósághoz: hazánk ötödik legnagyobb tava kiváló vízminőségével, akár 28 Celsius-fokos hőmérsékletével szabályosan kényezteti a fürdőzőket. Bár úgy tartják, hogy gyógyító hatása odaveszett, még mindig nátrium-magnézium karbonát és nátrium-jodid oldódik ki a talajból, ami kedvező hatású idegrendszeri, hormonális és reumatikus bántalmakra.

A tó környéke komoly fejlesztéseken esett át: felújították főbb útjait, építettek kerékpárutat, látogatóközpontot, szabadtéri színpadot, kaland- és fitneszparkot, felújítottak játszótereket, öltözőket, mosdókat, miközben a vállalkozások egyre színvonalasabb szálláshelyeket, vendéglőket, kávézókat alapítottak. A tópart legnagyobb része szabadstrand, de a déli oldal szolgáltatásokban gazdag strandján is csak jelképes a belépő ára, a parkolás pedig ingyenes. A 360 hektáros természetvédelmi terület közepén húzódó gyöngyszem kedvelt horgászparadicsom is: amur, keszeg, kárász, ponty és törpeharcsa rendre horogra akad, míg a szerencsésebbek süllővel térnek haza.

Tisza-parti Szabadstrand

Tiszakécske kiemelkedő turisztikai vonzereje a Tisza, ami 22,5 kilométer hosszan határolja a települést. A kécskei üdülőövezetben található Tisza-parti szabadstrand országosan is ritkaságszámba megy 300 méteres, tengerpartra emlékeztető homokos partszakaszával.

A mesés környezet főszezonban számos lehetőséggel biztosítja a strandolók kikapcsolódását, és strandröplabda-bajnokságnak és homokvárépítő versenynek is otthont ad.

A fürdőzők biztonságára fürdőmesteri szolgálat ügyel június 1-től augusztus 30-ig. A parton és az üdülőövezetben számos étterem biztosítja a kellemes gasztronómiai élményt, és nyaranta több koncertet, zenés fesztivált is rendeznek a vízpart közelében. A szabadstrand alsó részén vízitúrák kikötőhelye található.

Lakitelek kincse, a Tőserdő

Aki a Homokhátság és a Tisza árterének találkozásához igyekszik, változatos tájjal találkozik: homokbuckákkal, a nyári nap melegében katonás rendben ácsorgó szőlőtőkékkel, dolgos kezek munkáját dicsérő gyümölcsösökkel, szántóföldekkel, ártéri erdőkkel és a sodrását hátrahagyó, békésen kanyargó Tiszával. Lakitelek kincse és turisztikai vonzereje a Tőserdő, ahol életkortól függetlenül szinte mindenki vágya valóra válhat. A Kiskunsági Nemzeti Park gyöngyszeme változatos és egyedülállóan gazdag növény- és állatvilágával, a selymes vizű Holt-Tiszával és számos kikapcsolódási lehetőséggel hívogat.

Aki strandolni szeretne, megmártózhat a Tősfürdő hideg vagy termálvizes medencéinek egyikében, kalandos élményeket szerezhet a szomszédságában található kalandparkban, de bebarangolhatja az érintetlen Holt-Tiszát a csónakkölcsönző ladikjaival. Lehetőség van horgászásra, túrázásra, lovaglásra, lovas túrákra, de két keréken is felfedezhető a vidék. A Tőserdő tökéletes helyszíne lehet családi nyaralásoknak, csapatépítő tréningeknek és iskolai kirándulásoknak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!