atlétika

2021.08.03. 15:07

Kovács Barbara Sapporóban készül

A Kopp Békéscsabai AC versenyzője, a 20 km-es gyalogló Kovács Barbara szombaton utazott át a Tokiói olimpiai faluból Sapporóba, ahol a gyaloglás és a maratonfutás versenyszámait rendezik.

Tóth Sándor mester tanítványa írt a klubjának:

- Az utazással semmi problémánk nem volt, minden gördülékenyen ment. Egy szállodában van az összes sportoló elszállásolva, két fős kisebb szobákban. A biztonságunkra maximálisan odafigyelnek, hiszen ez az utcarész le van zárva, rajtunk kívül más nem használhatja. Edzéslehetőségünk egy régi stadionban van, oda busszal visznek ki minket. Belül egy kimért 400 méteres kör van, a stadion körül pedig egy lezárt 900 méteres emelkedős körön edzünk. A hírek szerint azért kerültek ide a gyaloglók és maratonfutók, hogy hűvösebb időjárási körülmények fogadják őket, bár most még ugyanolyan meleg és párás az idő, mint Tokióban. Most próbálom megszokni a párás, meleg időt és felkészülni a versenyre.

Kovács Barbarát magyar idő szerint pénteken reggel fél 10-kor versenyez az olimpián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!