Ország-világ

2021.08.03. 11:24

Női vízilabdázóink nagy csatát nyertek meg, ott vannak az elődöntőben

Ez igen! A magyar női vízilabda-válogatott izgalmas végjátékot követően 14–11-re legyőzte Hollandiát, ezzel ott van az olimpia elődöntőjében.

Izgalmasan indult, aztán egy ponton úgy látszott, hogy sima lehet, majd a vége mégis izgalmas lett, de a lényeg, hogy a magyar női vízilabda-válogatott 14–11-re nyert a hollandok ellen, így bejutott az elődöntőbe!

A csapat tanult a kínaiak elleni rossz kezdésből, az eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta az egyik legfontosabb mérkőzésén, a kapusok párharcát is megnyerte Magyari Alda Debby Wiilemsz ellen. Keszthelyi-Nagy Rita a szoros emberfogás ellenére hatalmas mezőnymunkát végzett, a góllövés terhét pedig magára vállalta Gurisatti Gréta, Illés Anna és Leimeter Dóra. A végén Szilágyi Dorottya lőtt két fontos gólt.

Hátul is hatalmasat kellett melózni, a hollandok ugyanis mindenre kiállítást vagy ötméterest kaptak, de ettől sem tört meg a magyar válogatott. Remélhetőleg Magyari Alda keze is gyorsan rendbe jön, mert egy lövés odacsapta a kezét a kapufához. A mieink sorozatban hetedszer is legyőzték a hollandokat, és készülhetnek a spanyolok elleni elődöntőre.

TOKIÓ 2020

NEGYEDDÖNTŐ

Hollandia–Magyarország 11–14 (3–4, 4–4, 2–2, 2–4)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!