kettős győzelem

2018.03.06. 22:49

2-1-re verte a PSG-t a Real Madrid

Bár félidőben még 0-0 volt az állás, a címvédő Real Madrid sikerét semmi nem veszélyeztette, végül ők jutottak tovább a BL negyeddöntőjébe.

Párizs, 2018. március 6. Cristiano Ronaldo, a Real Madrid (b) és Thiago Silva, a Paris Saint Germain játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligájában Párizsban 2018. március 6-án. (MTI/AP/Francois Mori)

A találkozót – akárcsak a héten minden BL- és EL-mérkőzést – gyászszünet előzte meg Davide Astori, a Fiorentina csapatkapitányának vasárnap hajnali halála miatt.

Párizsban az első félidőben a hazaiak letámadással próbáltak fölénybe kerülni, ám így is a vendégek előtt adódtak nagyobb lehetőségek Sergio Ramos és a századik BL-meccsét játszó Karim Benzema révén. Utóbbi Thierry Henry (112) és Patrice Evra (108) után harmadik francia játékosként érte el ezt a számot.

A szünet után a PSG szurkolói mindent bevetettek, hogy látványosabbá tegyék a mérkőzést, szállt is a füst mindenfelé a stadionban, így rövid ideig állt a játék.

Ám a fokozódó iramot ez sem vetette vissza, mint ahogy néhány perccel később a hazaiak kapuja körüli füst sem Cristiano Ronaldót, aki magasra ugorva fejelt a hálóba.

A portugál támadó a tavalyi fináléval együtt egymást követő kilencedik BL-találkozóján talált be, ez korábban csak Ruud van Nistelrooynak sikerült 2003-ban a Manchester United játékosaként.

A második félidő közepén Marco Verratti reklamálásért megkapta második sárga lapját is, az emberhátrányba került házigazda ezzel együtt Edinson Cavani szerencsés találatával egyenlített. A Real Madrid azonban – amely kétszer is eltalálta a kapufát a második 45 percben -, Casemiro megpattanó lövésével újra előnybe került, s egyúttal a párharcot is eldöntötte.

Borítókép: Cristiano Ronaldo (Real) és Thiago Silva (PSG)

MTI/AP/Francois Mori

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában