Hirdetés

2024.04.30. 16:28

Mezőhegyesen Szent György-nap alkalmából ünnepélyes keretek között kihajtották a ménest a legelőre

2024.04.27-én Szent György-nap alkalmából ünnepélyes keretek között kihajtottuk a Nóniusz és Gidrán ménest a legelőre a 20. majori törzskanca ménesben.

PR cikk

A rendezvényt a Kiskunsági Vadászkürt Egyesület nyitotta meg, majd a ménes kihajtása következett. Az ISZKIRI zenekar koncertje után a Pántlika Néptánc Csoport óvodás tagjai – a Mini-Apró és Apró Pántlikák – megalakulásuk óta első alkalommal léphettek színpadra ezen helyszínen. 

Fotó: Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.

A Békés Vármegyei Rendőr Főkapitányság Kutyás Szolgálatának bemutatótóját láthatták a szép számban megjelent érdeklődők. 

A Nemzeti Lovas Díszegység tagjaival fotózkodhattunk a délelőtt folyamán. Madarász Róbert rendőr alezredes, a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztályának vezetője mutatta be a járőröket és a Díszegység tevékenységét. 

A rendezvény ideje alatt pusztabuszozásra is volt lehetőség, emellett munkagép kiállítással, kézműves foglalkozással, népi játékokkal készültünk a gyerekek részére.

Az Országos Magyar Vadászkamara megbízásából a Csongrád-Csanád Vármegyei Kinológiai Szakbizottság tagjai a kamara tagjai 15 kutyával egy rendhagyó vadászkutya bemutatót tartottak és Kolozsi-Kecskés Zsófia szervezésében többek között a Békés vármegyei agarak futtatását is megnézhettük kora délután.

Tóth Lajos csikóstársaival idomítási gyakorlatokat, ügyességi játékokat mutattak be, amelyek a csikósok mindennapi életéből erednek. Ők Bölcskéről érkeztek és a magyar puszta hangulatát idézték meg, végül pusztaötös bemutatóval zárták a programot szombaton.

Köszönjük, hogy ilyen szép számban megjelentek rendezvényünkön. Találkozunk a Behajtáson!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában