Kongresszus

2024.05.14. 15:58

Sportversenyekkel zárult az idei sportújságíró kongresszus - galériával

Kedden három sportágban tartottak versenyeket Gyulán, a Magyar Sportújságíró Szövetség (MSÚSZ) idei kongresszusának második napján. Még hétfőn késő délután történt, hogy megtartották a szervezet közgyűlését, amelyen a küldöttek módosították az alapszabályt, elfogadták a költségvetést, és az egyes bizottságok beszámolóit.

Verasztó Lajos

Fotó: Kiss Zoltán

A tanácskozáson Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke az augusztus végi-szeptember eleji párizsi paralimpiáról elmondta, jelenleg 22 kvótája van a hazai szervezetnek, de bíznak abban, hogy a nevezési határidőig ezt sikerül megduplázni.      

Szabó Gergő, a Magyar Labdarúgó-szövetség sajtófőnöke a júniusi németországi Európa-bajnokság hátteréről adott tájékoztatást. Csisztu Zsuzsa, az MSÚSZ alelnöke, a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) alelnöke az alapításának idén századik évfordulóját ünneplő szervezet működéséről beszélt.

A tanácskozáson több kitüntetést adtak át. Extra nívódíjat kapott Koncz Márton, a Nemzeti Sport fotósa, aki az AIPS Média-díjának fiatal fotósok kategóriájában elért európai első helyéért vehette át az elismerést.  Az év fiatal sportújságírójának járó Boskovics Jenő-díjat Patai Gergely, a Nemzeti Sport 23 éves újságírója kapta. A Feleki László-díjat Kálnoki Kis Attila, a Nemzeti Sport volt főszerkesztője, ötszörös világbajnok öttusázó, és Petur András, a Sport TV műsorvezetője vehette át. Életmű-díjban részesült Deák Horváth Péter, a Magyar Rádió korábbi munkatársa, és Jocha Károly, a Jocha Press vezetője.

Az Almásy Kastélyban rendezett esti vacsorán – amelynek házigazdája Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök volt – az egyházi vezető köszöntötte a megjelenteket, és a sport emberformáló erejéről, a Grosics Labdarúgó Akadémia megalakulásáról beszélt. A vacsora díszvendégei a Békéscsabai  Előre egykori válogatott labdarúgó, Kerekes Attila és Pásztor József voltak. Az este folyamán bejelentették, hogy a 2025-ös Sportújságíró-kongresszust első alkalommal a határon túl, a csallóközi Dunaszerdahelyen rendezik.

A keddi sportversenyek során – amelyeket az id. Christián László Városi Sporttelepen rendeztek – a Hoffer-kupáért kiírt kispályás labdarúgásban a Nemzeti Sport csapata nyert 7 ponttal, második a magyar sportújságíró válogatott 4, harmadik az Index 3, negyedik a Kárpátaljai csapat 3 ponttal. Különdíjasok. Legjobb kapus: Kovács Dénes (sportújságíró válogatott). Gólkirály: Dankai Péter (Kárpátalja) 4 góllal. Legjobb mezőnyjátékos: Mile Zsombor (Nemzeti Sport).

Ezen kívül kedden még teniszben és teqballban mérték össze tudásukat a sportújságírók.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában