Vízilabda

2024.05.12. 14:57

Egy csabai pont a tarsolyban - galériával

Bár a rendező az Invictus SC lett volna, azonban uszoda problémák miatt le kellett mondaniuk a házigazda szerepkörről. A Swietelsky-Békéscsaba viszont kapott az alkalmon, és bevállalta a szombati, utolsó előtti OB II.-es kör rendezését, így az 5. csoport öt csapata a békéscsabai Árpád fürdőben adott randevút egymásnak. A viharsarkiak a pécsiekkel és a szentesiekkel csatáztak, a két mérkőzésen egy pontot sikerült begyűjteniük.

Gajdács Pál

A kék sapkás békéscsabaiak nem tudták a lépést tartani a szentesiekkel

Fotó: Bencsik Ádám

Swietelsky-Békéscsaba–PTE-Pécsi EAC Mighty Bulls 10–10 (2–1, 1–2, 5–1, 2–6)

OB II.-es mérkőzés, rájátszás a 17–21. helyért, 5. csoport, Békéscsaba. V.: Győri, Horváth J. Békéscsaba: Korcsok P. – Lukácsi, Dávid 1, Fodor Zs., Mucsi 2, Ajtai 4 (2), Katona 1. Cs.: Beregszászi (kapus), Dobos, Szanyi, Gyebnár, Zsilák 2, Budai. Edző: Fodor Ádám, Ajtai Miklós. Gól emberelőnyből: 4/1, ill. 15/6.  Büntetők: 2/2, ill. 0/0. Kipontozódott: Dobos. Az eredmény alakulása: 2–0, 4–4, 8–4, 10–6.

Remekül kezdett a Békéscsaba, egészen az utolsó negyed közepéig kiválóan is muzsikált a gárda, ám 10–6 után már nem voltak elég pontosak a lövések, amitől vérszemet kapott a pécsi alakulat. Már úgy tűnt, 10–9-cel zárul a találkozó, amikor egy másodperccel(!) a vége előtt Gergó Bence akcióból betalált a csabai kapuba, így pontosztozkodás lett a vége.

Swietelsky-Békéscsaba–Szentesi Üdülőközpont 8–15 (1–5, 2–4, 2–3, 3–3)

OB II.-es mérkőzés, rájátszás a 17–21. helyért, 5. csoport, Békéscsaba. V.: Bujka, Győri. Békéscsaba: Korcsok P. – Dobos, Fodor Zs., Mucsi, Zsilák 3, Ajtai 1, Pallag. Cs.: Beregszászi (kapus), Budai, Korcsok N. 1, Pojendán, Szanyi 1, Katona 2. Edző: Fodor Ádám, Ajtai Miklós. Gól emberelőnyből: 4/2, ill. 5/2. Büntetők: 1/1, ill. 0/0. Az eredmény alakulása: 0–4, 2–7, 3–10, 8–12.

A listavezető szentesiek különösen az elején nyomták meg a mérkőzést, jelentős előnyre tettek szert, végül magabiztos győzelmet arattak a rájátszás tizedik fordulójában.

Fodor Ádám: – Az első meccsen nehezen lendült bele az egylet, a kezdetben sok hibával játszottak elöl és hátul is. Három-három után rendeztük a sorokat, összekapta magát a csapat, onnan kezdve már remekül muzsikált a gárda, jelentős előnyre tettünk szert. Szépen összedolgoztak játékosaink, helyzeteket alakítottak ki, amit rendre értékesítettek is. 10–6-os vezetésünk után azonban úgy gondolták, megvan már ez a mérkőzés, túlzottan megnyugodtak, emiatt pedig a végjátékban rossz döntéseket hoztak. A sok hiba megbosszulta magát, és kiegyenlítettek a pécsiek. A második találkozón papírforma eredmény született. A szentesiek már az elején elhúztak, sok gólt raktak közé, szinte minden helyzetüket értékesítettek. De tény, ez egy nagyon rutinos és erős gárda, jól ötvözve a fiatalokat és az idősebbeket. Ebben a rájátszásban senki sem tudta legyőzni őket, még leginkább mi tudtunk viszonylag szoros eredményt elérni velük szemben.

Az állás: 1. Szentesi Üdülőközpont 30, 2. Dunaújvárosi Főiskola VE Duna-Via 15, 3. Swietelsky-Békéscsaba 13, 4. PTE-Pécsi EAC Mighty Bulls 13, 4. 5. Invictus SC Szolnok 3.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában