Asztalitenisz

2024.05.15. 09:19

Érem nélkül maradtak a viharsarki fiatalok

Az U11-es, U13-as és U15-ös korosztály volt porondon az egyéni és páros országos asztalitenisz-bajnokságok sorában. A honi szövetség a fővárosban bonyolította le a népes seregszemlét, melyen az ASE Orosháza és a szarvasi Demeter Lehel ASE játékosai mérettettek meg.

Verasztó Lajos

A Botos Marcell, Posgay Brunó páros a nyolc közé jutásért akadt el. Fotó: Babák Zoltán

Az U11-es lányoknál Sánta Elena a négy közé jutásért 3:0-ra kikapott a soltvadkerti Nagy Zsófiától. Csík-Darabos Éva nem jutott a főtáblára a csoportjából.
Az U13-as mezőnyben Sánta Elena már a 16 közé jutásért vereséget szenvedett Kakas Hannától (Honvéd Szondi SE). Vadász Réka a kieséses szakasz első körében 3:1-re nyert a tolnai Andróczi Gréta ellen, majd Kakas Hannát győzte le 3:2-re, de a négy közé jutásért 3:1-re kikapott a debreceni Zsupos Hangától. Rosinszky Petra nem jutott tovább a csoportjából.
Ebben a korosztályban a párosoknál a nyolc közé jutásért Vadász Réka, a kiskunmajsai Tanács Flórával az oldalán 3:0-ra nyert a Fekete Fanni, Szondy Sára (Debreceni AK) duó ellen, majd 3:0-ra kikapott a későbbi ezüstérmes Fazekas Lizett, Fegyver Zsófia (High-Life, KSI) pártól. Sánta Elena a szolnoki Salánki Tímeával alkotott párost, a nyolc közé jutásért a későbbi győztes Ivanics Izabell, Vass Borbála (Pingpongozz Velünk SE, Szombathely) duótól szenvedett 3:0-s vereséget.
A fiúknál a szarvasi Demeter Lehel ASE fiataljai közül az U11-es korosztályban Németh Endre a 8 közé jutásért 3:0-ra nyert a kiskunmajsai Horváth Dániel ellen, majd a későbbi győztes soproni Gilicz Bálinttól szenvedett 3:0-s vereséget. Kéri Kristóf (ASE Orosháza) a főtáblán 3:2-re verte Hajdú Martint (Jászkun Volán SC), a négy közé jutásért viszont 3:0-ra kikapott a mohácsi Pálos Eriktől.
Az U13-as korosztályban Németh Endre a 16 közé jutásért 3:0-ra kikapott a ceglédi Zsigmond Simontól. Klubtársa, Bakulya Tamás is a kieséses szakasz első körében búcsúzott, miután 3:0-s vereséget szenvedett Bodon Attilától (KSI).

Az U15-ös mezőnyben a lányoknál Bényei Nelli (ASE Orosháza) a 16 közé jutásért 3:2-re nyert Baranyai Júlia (Szombathely) ellen, majd 3:0-ra kikapott a mohácsi Somogyi Heiditől. Vadász Réka a 16 közé jutásért szenvedett 3:0-s vereséget Szalay-Berzeviczy Flórától (BVSC). Leány párosban Bényei Nelli, a győri Csizmazia Hannával a nyolc közé jutásért maradt 3:1-re a Váradi Emma, Péntek Kincső (Dunaharaszti, Sopron) kettőssel szemben. Vadász Réka a kecskeméti Galamb Nórával alkotott párost. A 16 közé jutásért 3:1-re győzött a Ferbár Zeline, Sós Réka (Budaörs, Kiskunmajsa) duó ellen, majd 3:0-ra kikapott a későbbi ezüstérmes, Somogyi Heidi, Szögi Szonja (Mohács, ATSK Szeged) kettőstől.
Vegyes párosban a BVSC-s Bábik Zoltán és Bényei Nelli a 16 közé jutásért 3:1-re kikapott a Müller Dániel, Ivanics Izabell (Pingpongozz Velünk SE) duótól. A Váry Zsombor, Vadász Réka (BVSC, ASE Orosháza) páros is ezen a ponton búcsúzott, miután 3:1-es vereséget szenvedett a Kázmács Bence, Vass Borbála (Ajka, Szombathely) kettőstől..
Az U15-ös fiúknál Botos Marcell (Demeter Lehel ASE) a főtáblán 3:2-re győzött Li Xiang (Ambrus Asztalitenisz Akadémia) ellen, a nyolc közé jutásért viszont 3:0-ra maradt alul a későbbi ezüstérmes debreceni Arany Borisszal szemben. Klubtára, Posgay Brunó a 16 közé jutásért kapott ki 3:0-ra Fegyver Zsombortól (KSI). Párosban a Botos Marcell és Posgay Brunó 3:0-ra nyert a Horváth Dániel, Oláh Péter (Kiskunmajsa) pár ellen, a nyolc közé jutásért azonban 3:0-ra kikapott a Kovács Tamás, Váry Zsombor (Nyírbátor, BVSC) kettőstől.

V. L.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában